Ga naar de inhoud
Entertainment

Kerstspecial All You Need Is Love 'heftiger dan ooit'

All You Need Is Love Beeld © Endemol Shine Nederland

De kerstspecial van 'All You Need Is Love' is dit jaar vanwege corona misschien wel 'heftiger' dan ooit. Dat zegt presentator Robert ten Brink (65) in gesprek met het ANP.

"Als mensen dan bij elkaar komen is het misschien wel heftiger, meer dan andere jaren"

De special, die traditiegetrouw op kerstavond wordt uitgezonden, heeft volgens de presentator dit jaar 'een extra zwaardere lading' gekregen door het coronavirus. "Het was ook een uitdaging om te maken", zegt de presentator. "We wilden alle regels goed in beeld brengen en we moesten enorm oppassen dat we alles netjes zouden doen. Het is strenger, maar zo houd je juist de meest pure verhalen over."

Robert
Lees ook:
Robert ten Brink brengt dierbaren samen in Bestemming: Weerzien

Deelnemers aan het programma werden uitvoerig getest op corona, maar wel op een manier waarop ze niet doorhadden dat het om opnames van All You Need Is Love ging. "Mensen kregen via-via te horen dat ze zich moesten testen, of dan werd er op het werk gezegd dat er een uitbraak was zodat mensen zich moesten laten testen", aldus Robert.

All You Need Is Love gaat op een bijzondere manier verder

04:51

De kerstspecial draait volgens Dr. Love om 'mensen die elkaar verschrikkelijk missen', iets dat juist deze editie extra bijzonder maakt. "Er waren dit jaar extra veel noodkreten om samen kerst te vieren. Als mensen dan bij elkaar komen is het misschien wel heftiger, meer dan andere jaren."

Martien
Ook leuk:
Martien debuteert nieuwe winterlook in Kerst met de familie Meiland

Als 2020 ons iets geleerd heeft, is het volgens hem wel hoe flexibel je kan zijn bij het maken van een tv-programma. Zo is er een apart studiodecor ontworpen en werden mensen in kleine busjes van Schiphol opgehaald in plaats van met een grote bus. "Maar", zegt hij, "de lust vergaat niet. Je gaat er wel met volle kracht in".

Van
Ook leuk:
Van Queen tot Danny Vera: het is weer tijd voor de Top 2000

Toch kijkt de presentator wel uit naar het post-coronatijdperk. "Het is gewoon weird. Ik kan niet wachten op het moment dat we weer gewoon los kunnen gaan."