Ga naar de inhoud
Entertainment

Monica Geuze openhartig over EMDR-therapie na trauma

Monica Geuze Beeld © ANP

Monica Geuze (25) deelt bijna alles met haar volgers. In haar vlogs op YouTube laat ze in ieder geval geen onderwerp onbesproken, zelfs als het even niet zo goed met haar gaat. Ditmaal vertelt ze dat ze een EMDR-sessie gaat doen, vanwege een trauma uit haar verleden.

"Het is goed om je mentale gezondheid op orde te houden"

"Dat is voor traumaverwerking. Dat klinkt in mijn geval heftiger dan het is. Het kan van alles zijn. Je kun af en toe zo'n sessie doen. Je gaat terug naar de emotie wat je voelde tijdens de traumatische ervaring waarvoor je deze sessie hebt", leg je uit. Het helpt bij het verwerken van trauma's uit het verleden. "Het is denk ik wel goed om dat af en toe te doen. Als je voelt dat je onrustig wordt, doe dat dan gewoon. (…) Het is goed om je mentale gezondheid op orde te houden."

Monica
Lees ook:
Monica Geuze deelt details over inbraak tijdens vakantie

"Ik heb net die sessie gehad. (…) Het is altijd zo heftig. Je voelt je erna zo ontzettend opgelucht", vertelt ze na de sessie. Even later vervolgt ze: "Het is zo bizar hoe ik me nu voel. Ik ben echt ontzettend opgelucht. Ik ben echt blij. Ik denk dat bijna iedereen trauma's hebben meegemaakt, groot of klein."

Monica heeft zich onlangs nog flink druk gemaakt om kritische volgers. Uiteindelijk deelde ze een duidelijke boodschap, dat zie je hieronder.

Monica Geuze haalt uit naar kritische volgers: 'Dit is wie ik ben'

09:06