Entertainment

Eva Jinek over schoonheidsideaal op Instagram: 'Eindeloze stroom'

21 december 2020 14:00
Eva Jinek Beeld © William Rutten

Waarom ligt de nadruk tegenwoordig zo veel op ons uiterlijk? Dat vraagt Eva Jinek (42) zich af in een video op haar Instagram. Want als je altijd maar in beeld bent, kun je er niet omheen dat je uiterlijk een belangrijke rol speelt. Maar heeft dat vervolgens ook invloed op je zelfbeeld?

"Het lijkt me weinig bevredigend"

Op haar Instagram deelt Eva een video waarin ze in gesprek gaat met Lize Korpershoek. In het gesprek zegt Eva dat wanneer je uiterlijk je hoofdfocus is, dat volgens haar niet duurzaam is. "En het lijkt me weinig bevredigend." Wel ziet Eva dat vandaag de dag de nadruk op uiterlijk vele malen groter is dan vroeger. "Als je nu 14 jaar oud bent en je zit op Instagram, word je blootgesteld aan krachten die er eerst niet waren", vertelt Eva, waarmee ze doelt op filters en het retoucheren van beelden. 

"Toen ik 15 of 16 was, had je de opkomst van supermodellen, zoals Cindy Crawford en Naomi Campbell. Dat was het hoogst haalbare. Nu is het een eindeloze stroom aan beelden, waarvan zelfs ik, iemand met een heel rijk en vol leven, anders van ga denken." Want als Eva 's ochtends door haar Instagram swipet, verandert dat haar kijk op zichzelf. "Als ik daarna naar de badkamer ga en mezelf in de spiegel zie denk ik ook: 'Wat staat daar dan?'"

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Eva Jinek openhartig over ziekte na bevalling: 'Voelde me heel slecht'

Maar hoe bied je dan weerstand tegen het schoonheidsideaal? "Het is ontegenzeggelijk leuk om er goed uit te zien. Maar als je daarnaast nog veel meer hebt, dan kan die onzekerheid nooit zo groot worden als wanneer je leven helemaal uit Instagram bestaat", meent Eva.

Voor Eva Jinek is de geboorte van haar zoontje Pax absoluut één van de grootste momenten uit haar leven. Als ze erover praat, vindt ze het lastig om haar tranen te bedwingen. Dat zie je in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Flirtende Frits Sissing maakt geen indruk op Eva Jinek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore