Entertainment

Serious Request haalt binnen één dag 300.000 euro op

19 december 2020 18:29 Aangepast: 19 december 2020 20:06
3FM-dj's voor Serious Request Beeld © ANP

Na één dag actievoeren is er ruim 300.000 euro opgehaald voor '3FM Serious Request: The Lifeline'. Dat werd zaterdag bekendgemaakt. De jaarlijkse actie van de 3FM-dj’s staat dit jaar in het teken van medische hulp tijdens de coronacrisis.

Aan het eind van de middag stond de teller op 316.982 euro. Dat geld is bestemd voor het Rode Kruis. De organisatie verlicht met de opbrengst de druk op zorgpersoneel in binnen- en buitenland.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Iedereen op Serious Request-terrein moet door snelteststraat heen

De dj’s Sander Hoogendoorn, Sophie Hijlkema, Frank van der Lende, Eva Korenman, Rob Janssen en Wijnand Speelman lopen dit jaar voor het goede doel en de luisteraars kunnen daaraan meedoen, maar wel coronaproof. Tot nu toe is al bijna 30.000 kilometer afgelegd door de deelnemers.

Sander Hoogendoorn wil voor 10.000 euro het gezicht van landelijk IC-voorzitter Diederik Gommers op zichzelf laten tatoeëren. Hij heeft ruim 4.500 binnen van het streefbedrag.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Serious Request laat 3FM-dj's weer opsluiten

Serious Request duurt tot donderdag 24 december. Mensen die niet willen meelopen kunnen toch meedoen door voor een klein bedrag platen aan te vragen. Ook kunnen ze zelf andere acties starten om geld in te zamelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore