Entertainment

Youp: 'Ik had mijn verzoek niet aan Femke Halsema moet sturen'

19 december 2020 08:28 Aangepast: 19 december 2020 12:35
Youp van 't Hek en Femke Halsema Beeld © ANP

Youp van 't Hek snapt 'als geen ander' dat hij niet voor publiek zijn Oudejaarsconference mag spelen nu alle winkels, restaurants en theaters dicht moeten, zegt hij zaterdag in zijn column in 'NRC Handelsblad'. Maar dat 'prullenpaleis Action' wel toestemming kreeg om open te blijven, vindt hij onbegrijpelijk.

"Wat ik ga doen?"

"Ik heb zelf ook de vraag gesteld of ik open mocht blijven. Voor de oudejaarsconference heb ik publiek nodig en ik had natuurlijk ook die oliedomme Mona Keijzer moeten bellen. In plaats van mijn brave briefje aan de immer principiële burgemeester Femke", schrijft hij in zijn column, waarmee hij doelt op het telefoontje dat zou hebben plaatsgevonden tussen de baas van Action en een ambtenaar van Economische Zaken.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Youp hakt binnenkort knoop over oudejaarsconference door

"Begreep ook dat sommige mensen mijn vraag aan haar vooral arrogant vonden. Ik stelde hem echter niet afgelopen week, maar in de tijd van uitpuilende Ikea’s, overlopende Koopgoten, verstopte Kalverstraten en loeidrukke tuincentra. Mij leek 200 mensen in een zaal met 1700 stoelen niet zo’n probleem. In het licht van al die rookworstenverkopers die wel mochten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beslissing over oudejaarsconference Youp van 't Hek uitgesteld

Dat zijn verzoek inmiddels is afgewezen, snapt hij. "Zeker nu de rest ook dicht moet. Wat ik ga doen? Eerst in de rij staan bij de essentiële Gall&Gall om mijn dorst te lessen. Daarna in de rij bij de essentiële coffeeshop voor wat vrolijk makende pretsigaretjes. En dan ga ik verder denken", schrijft hij.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

BNNVARA: Streven blijft oudejaars Youp van 't Hek op tv

Vrijdag werd bekend dat Youp volgende week besluit of zijn conference op 31 december op televisie te zien is of niet. De cabaretier, voor wie het de tiende eindejaarsshow zou worden, gaf eerder aan niets te voelen voor een tv-registratie met weinig publiek. De show zou dan niet tot zijn recht komen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore