Entertainment

'Glastonbury gaat volgend jaar waarschijnlijk niet door'

19 december 2020 01:35 Aangepast: 19 december 2020 12:13
Glastonbury Beeld © ANP

Een van de grootste muziekfestivals van het Verenigd Koninkrijk gaat volgend jaar misschien weer niet door. Volgens Britse media is de kans groot dat Glastonbury ook in het komende jaar geannuleerd wordt.

"Ik weet niet of er iets is wat we kunnen doen"

Dit wordt gevreesd na de berichtgeving dat de organisatie nog geen enkele programmeur heeft ingehuurd. De festivalbookers worden niet nodig geacht door de festivalorganisatie voor de komende zomer, schrijft The Mirror. De geplande optredens van Kendrick Lamar, Sir Paul McCartney en Taylor Swift voor 2021 gaan dan niet door.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Glastonbury keert mogelijk pas in 2022 terug

Emily Eavis, een co-organisator van het festival, heeft al eerder haar twijfels geuit over het doorgaan. "Ik weet niet of er iets is wat we kunnen doen om te verzekeren dat er 200.000 mensen kunnen komen in juni 2021, die zes dagen lang opeengepakt op wat veldjes doorbrengen", zei zij eerder al tegen BBC.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Kendrick Lamar aangekondigd als headliner op Glastonbury

De organisatie heeft nog geen officieel statement losgelaten over de komende editie. Het wordt de vijftigste editie van het wereldberoemde festival, waar onder meer The Rolling Stones, Dolly Parton en Beyoncé headliner zijn geweest.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore