Ga naar de inhoud
Entertainment

Klaas van der Eerden zingt voor 23.000 euro Feyenoordlied

Beeld © ANP

Radio 538-sidekick Klaas van der Eerden is supporter van Ajax maar voor het goede doel zong hij vrijdag live op de radio het clublied van Feyenoord. Klaas haalde daarmee ruim 23.000 euro op voor de actie 'Missie 538'. De radiozender probeert met diverse acties zoveel mogelijk geld op te halen, bedoeld om voedselpakketten te kopen.

Luisteraars van Radio 538 daagden Van der Eerden, ook cabaretier en televisiepresentator, deze week uit om het bekende 'Hand in hand kameraden' te zingen. Hij beloofde voor één keer het clublied van Feyenoord live ten gehore te brengen als daar minimaal 10.000 euro voor betaald zou worden. Voor 20.000 euro zou hij dat ook nog eens doen in een shirt van de Rotterdamse club.

Roelof
LEES OOK:
Roelof Hemmen vond aanbieding Radio 538 strelend

Met hulp van Feyenoord-icoon Dirk Kuijt, die de achterban optrommelde om geld te doneren, werd ruim 23.000 euro opgehaald. En dus moest de 45-jarige Van der Eerden in een shirt van Feyenoord, met daarop zijn voornaam en het rugnummer 45, live op de radio alle coupletten zingen. Op de beelden was te zien dat hij dat met duidelijke tegenzin deed. Op enkele bewuste versprekingen na, hield hij zich aardig aan de tekst.