Ga naar de inhoud
Entertainment

BN'ers slaan handen ineen voor geteisterd Syrisch gezin

Beeld © ANP

Een video over een Syrisch gezin in Heerlen dat wordt geteisterd door hun buren die massaal gedeeld wordt op internet, heeft ook bekend Nederland bereikt. Onder anderen Bas Smit (38) heeft een doneeractie opgezet.

"Laten we geld ophalen voor dit gezin zodat ze kunnen verhuizen naar een veilige plek en hun kids rust krijgen"

'Laten we geld ophalen voor dit gezin zodat ze kunnen verhuizen naar een veilige plek en hun kids rust krijgen', deelde hij op Instagram. Inmiddels is het bericht alweer offline gehaald, omdat Bas met zijn actie nu al ruim 30.000 euro voor het gezin heeft opgehaald. 

In de hartverscheurende video is te zien hoe de familieleden 'al maanden geterroriseerd' worden. Zo gooiden de buren onder meer vuurwerk in de tuin, schoten ze met hun waterpistool chloor op de bewoners en probeerden ze zelfs hardhandig binnen te dringen. Volgens het bericht kwam de politie niet in actie nadat het gezin contact zocht en worden de beelden nu gedeeld om 'aandacht te vragen voor de zaak in hoop dat de plaatselijke autoriteiten werk gaan maken van het probleem'.

Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Bas
LEES OOK:
Bas Smit haalt ruim €35.000 op voor beroofd echtpaar uit Gouda

Meerdere BN'ers hebben na het zien van de video de handen ineen geslagen. Zij vragen hun volgers om geld te doneren zodat het gezin geholpen kan worden. Zo deelt Miljuschka Witzenhausen (35) het bericht van Bas Smit en ook YouTuber Robbert Rodenburg (21) vraagt zijn volgers te doneren. 'Laten we met z'n allen deze familie een hart onder de riem steken en een mooi bedrag ophalen', staat in het bericht. Daarnaast delen ook Romy Monteiro (28) en Lil' Kleine (26) het bericht op sociale media. 'Elke donatie is welkom!' schrijft de rapper.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore