Entertainment

Hoge binnenkomer voor The Weeknd in Top 2000

17 december 2020 08:45 Aangepast: 17 december 2020 10:02

'Blinding Lights' van The Weeknd behoort dit jaar tot een van de hoogste binnenkomers van de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer staat met een 98e positie direct bij de bovenste honderd.

The Weeknd scoorde afgelopen jaar met 'Blinding Lights' een wereldhit. Het nummer werd meer dan 1,7 miljard keer beluisterd op de verschillende streamingplatforms en belandde in tientallen landen, waaronder Nederland, op de eerste plaats. Vorige week werd het liedje door de luisteraars van VPRO 3voor12 uitgeroepen tot Song van het Jaar 2020 en naar verwachting voert 'Blinding Lights' ook de jaaroverzichten van de verschillende Nederlandse hitlijsten aan.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

The Weeknd nog steeds boos op organisatie Grammy's

Voor The Weeknd betekent de 98e plaats direct zijn hoogste notering ooit in de Top 2000. Tot nu toe was dat 'I Feel It Coming' op 1516 in de editie van 2018. Vorig jaar haalde de Canadese zanger de allertijdenlijst niet.

Of 'Blinding Lights' ook de hoogste nieuwe binnenkomer is, is nog niet bekend. Radio 2 maakt de gehele lijst donderdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur bekend. Eerder werd al wel bekend dat de Top 2000 met 'Roller Coaster' van Danny Vera een nieuwe lijstaanvoerder heeft. Het nummer is pas de vijfde titel ooit die aan de leiding gaat. In zeventien edities stond 'Bohemian Rhapsody' van Queen bovenaan.

RTL Boulevard meldde woensdagavond al dat in ieder geval 'Live is Life' van Opus, het nummer dat onlosmakelijk verbonden is aan de recent overleden voetballer Diego Maradona, na tien jaar weer in de lijst staat. Ook verschillende tv-shows hebben hun invloed op de Top 2000, zo schrijft het AD. Deelnemers van de tv-hit Beste Zangers zien hun platen stijgen en Simon & Garfunkel zitten in de lift dankzij het tv-programma Homeward Bound van Nick & Simon. Het gelijknamige liedje is een van de snelste stijgers met meer dan 1000 posities.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Claudia de Breij maakt 'verwerkingsvideo' voor Danny Vera-haters

De 22e editie van de Top 2000 gaat op 25 december om middernacht van start en wordt traditiegetrouw uitgezonden vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum. Dit jaar zijn er vanwege de coronacrisis geen bezoekers welkom.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore