Entertainment

NikkieTutorials juicht om YouTube-succes van coming-outvideo

16 december 2020 14:19 Aangepast: 16 december 2020 15:47
Beeld © ANP

NikkieTutorials (26) is erg blij dat haar coming-outvideo één van de best bekeken video's op YouTube is. De Nederlandse beautyvlogster, die begin dit jaar in een clip bekend maakte transgender te zijn, kreeg woensdag te horen dat het filmpje in meerdere landen in de top tien staat van populairste video's van het jaar.

Nikkie de Jager, zoals ze eigenlijk heet, werd verrast met een koffer met daarin een award en een fles champagne. De vlogster deelt in haar Instagram Stories beelden van hoe ze de koffer openmaakt en juicht om het scoren van die plek.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Nikkie de Jager reageert op arrestaties rondom overvalzaak

De coming-outvideo werd tot nu toe in totaal meer dan 36 miljoen keer aangeklikt. Het filmpje werd vaker bekeken dan bijvoorbeeld video's waarop te zien is hoe Nikkie de make-up doet van grote sterren als Kim Kardashian en Lady Gaga. De vlogster kreeg destijds wereldwijd veel steun voor haar coming-out en werd zelfs uitgenodigd in de talkshow van Ellen DeGeneres.

In Nederland is het, na de Bonaire-meneer van Jochem Myjer, de best bekeken video van het jaar. Ook in andere landen was het filmpje van Nikkie populair. De video staat op de vierde plaats van de YouTube-jaarlijst in Australië en in Groot-Brittannië, op de zesde plek in de Verenigde Staten en in Canada en op nummer tien in Ierland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore