Ga naar de inhoud
Entertainment

Katja Schuurman over vraagtekens bij maatregelen: 'Mag je niet zeggen'

Beeld © ANP

Katja Schuurman (45) begon stralend aan 2020, zwanger en al zag ze het jaar tegemoet. Inmiddels is ze een dochtertje rijker, maar heeft het jaar een pittige indruk achtergelaten op haar. In de nieuwste 'Veronica Magazine' vraagt ze zich af of het voordeel van de maatregelen opweegt tegen de nadelen.

"Er zijn zo veel mensen om ons heen die het zwaar hebben"

Katja vertelt dat ze dubbel terugkijkt op 2020 als jaar: "Heel vrolijk en blij, met als grote keerzijde corona. Er zijn zo veel mensen om ons heen die het zwaar hebben, ook door de maatregelen om corona onder controle te krijgen."

Katja
Lees ook:
Katja Schuurman is coronamoe en uit kritiek op maatregelen

"Ik vraag me oprecht af of het voordeel van de maatregelen opweegt tegen de nadelen, al mag je dat niet zeggen", vervolgt ze. "Mensen zien hun hele levenswerk instorten, wat nog veel erger is in landen waar geen sociaal vangnet is."

Het is niet de eerste keer dat Katja kritiek uit op de maatregelen. Onlangs somde ze op haar Instagram nog op waar je allemaal ziek van kan worden. 'Werkloos' zijn, 'eenzaamheid', 'spanning thuis', 'omdat je bedrijf naar de klote gaat' en 'omdat je depressief bent'. 'Maar niet ziek door corona. En dat is wat telt', legt ze ogenschijnlijk geërgerd uit.

Katja
Lees ook:
Katja Schuurman openhartig: 'Ik ben mezelf niet zonder medicatie'

Het hele interview met Katja is vanaf vandaag te lezen in de nieuwste Veronica Magazine

Katja heeft het er lastig mee. De presentatrice heeft een bijzonder jaar achter de rug. Zo werd ze voor de tweede keer moeder, wat niet van een leien dakje ging. In de video hieronder vertelt ze over haar heftige bevalling.

Katja Schuurman doet boekje open over hevige bevalling

01:41