Ga naar de inhoud
Entertainment

Saskia Noort in column: 'Youp van 't Hek voedt homohaat'

Saskia Noort en Youp van 't Hek Beeld © ANP

In de wekelijkse column van Saskia Noort (53) in het 'AD' is Youp van 't Hek (66) het onderwerp van gesprek. Volgens de schrijfster is de missie van Youp geslaagd: zijn vader zou hem verteld hebben dat hij ervoor moet zorgen dat een groot deel van Nederland een onbedaarlijke tyfushekel aan hem heeft. "Dat is gelukt."

Wat Saskia vooral stoort, is dat het juist Youp is die iets kan betekenen voor de homo-emancipatie in Nederland. "Juist hij, met zijn enorme bereik in de boomergeneratie, zou eens in de spiegel moeten kijken en dan durven toegeven dat hij misschien geen homofoob is, maar wel degelijk homohaat voedt", pent de kritische Saskia in haar column.

Ze stelt dat de cabaretier de persoon is geworden die hij zo verfoeit. "Hij heeft de tijd niet mee, want oud, man, wit en nu ook nog eens boos omdat hij niet meer mag lachen om homo’s. Om die boosheid kracht bij te zetten, roept hij als een verongelijkt kind ‘pisnicht, pisnicht, pisnicht'."

Oudejaarsconference
Lees ook:
Oudejaarsconference in het nauw? Geen uitzondering voor Youp

Dat Youp ongetwijfeld iets te zeggen heeft over haar column - waarschijnlijk iets met menopauze, zuur en een elektrische fiets - zit Saskia niet dwars. Ze voorziet de beste man, die ze overigens verder een aardige vent noemt, nog van een laatste portie gratis advies. Hij zou zich eens moeten afvragen hoe zijn kleinkinderen naar hem zouden kijken als ze later homoseksueel blijken.

De hele column lees je hier.

Saskia
Lees ook:
Saskia Noort hekelt nieuwe feministische Instagram-trend