Entertainment

Pinkpopterrein omgebouwd tot drive-in-mis

11 december 2020 11:08 Aangepast: 11 december 2020 11:41
Beeld © ANP

Het Pinkpopterrein krijgt deze feestdagen een nieuwe bestemming. Bisschop Harrie Smeets van Roermond draagt op kerstavond 24 december een drive-in-nachtmis op vanaf een podium op in Landgraaf. Belangstellenden kunnen de mis op het terrein van Megaland vanuit hun auto volgen, maakte het bisdom vrijdag bekend.

"Kerstmis is bij uitstek het moment waarop veel mensen naar de kerk willen gaan en daar in principe ook van harte welkom zijn"

Op het verharde terrein waar normaal Pinkpop wordt gehouden is ruimte voor maximaal vijfhonderd auto's, aldus het bisdom. "Voorwaarde is wel dat bezoekers gedurende de hele viering in hun auto blijven zitten", laat het bisdom weten. "In elke auto mogen ook alleen maar mensen zitten uit één huishouden. De deelnemers mogen uiteraard ook geen klachten hebben of quarantaine-plichtig zijn."

"Kerstmis is bij uitstek het moment waarop veel mensen naar de kerk willen gaan en daar in principe ook van harte welkom zijn", aldus het bisdom. "Maar vanwege de coronamaatregelen is dat dit jaar niet mogelijk voor grote aantallen kerkgangers. Met de drive-in-nachtmis wil bisschop Smeets een alternatief hiervoor bieden."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

'Mister Pinkpop' Jan Smeets neemt na 50 jaar afscheid

Vooraf reserveren is vereist. Op het gratis ticket wordt het kenteken van de auto geregistreerd. Warme kleding wordt aanbevolen: tijdens de dienst moeten motor en lichten uit, wat inhoudt dat de verwarming uit staat en het koud wordt in de auto.

De regionale omroep L1 zendt de nachtmis live uit. De KRO NCRV streamt de mis via internet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore