Ga naar de inhoud
Entertainment

Glennis Grace: 'Ik wil geen Whitney-songs meer maken'

Beeld © ANP

In een nieuwe aflevering van de serie 'Music Talk' op YouTube laat Glennis Grace (42) veel los over haar gevoelens. Zo ook over het feit dat ze haar eigen weg wil inslaan en dus niet meer zo veel vergeleken wil worden met Whitney Houston.

"Ik heb van Whitney geleerd om altijd jezelf te blijven"

In het interview blikt de zangeres terug op haar onvergetelijke optreden met de Ladies of Soul, toen ze het nummer 'Run to you' zong. Ze vertelt dat ze tijdens het zingen heel erg dacht aan haar idool Whitney. "Ik wist dat veel mensen Whitney en haar muziek heel erg missen. Dat geldt voor mij ook. Haar verlies was toen nog zo erg aanwezig, dat ik dacht: damn, waarom is ze er niet meer?!" Glennis vertelt dat het voelde alsof Whitney bij haar was. "Alsof ze naast me stond en naar me keek en zei: 'You got this, you go girl.'"

Glennis
LEES OOK:
Glennis Grace en Ryanne van Dorst te horen in nieuwste Pixar-film

"Ik leerde haar stem kennen toen ik een jaar of negen was en dacht: wie is deze vrouw? Ik wil haar zijn, ik wil bewegen zoals zij, zingen zoals zij. Ja, dat was alsof er een engel voor me kwam, zo voelde dat." Niet voor niets koos Glennis ervoor het nummer 'Run to you' te zingen. "Het was een uitdaging voor mij, omdat dit nummer zelf door Whitney nooit live gezongen is en ik wilde gewoon weten of ik dat aankon. Het was de eerste keer dat ik het zong." 

Ondanks haar grote liefde voor de 'I Will Always Love You'-zangeres, vertelt Glennis dat ze er nu klaar voor is om vooral haar eigen muziek te maken. "Ik heb van Whitney geleerd om altijd jezelf te blijven (...) Ik heb dat niet altijd vastgehouden, want juist omdat ik heel erg opkeek tegen Whitney, en ik met haar vergeleken werd, dacht men ook vaak: ja, we moeten jou ook in een mooie jurk neerzetten. Maar dat is uiteindelijk niet wat ik zelf wil. Ik wil ook niet meer de Whitney-songs maken, ik wil gewoon mijn eigen weg inslaan."

Glennis
LEES OOK:
Glennis Grace neemt afscheid van haar vader

Precies twintig jaar nadat haar grote idool Whitney Houston in Ahoy stond, stond Glennis vorig jaar zelf op het podium tijdens een Whitney Houston-tribute. Daarover zie je alles in onderstaande video. 

Glennis Grace blaast Ahoy omver met Whitney Houston-tribute

04:13

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore