Entertainment

Kim Kardashian belt gevangene vlak voor executie

10 december 2020 23:39 Aangepast: 11 december 2020 08:42
Kim Kardashian Beeld © ANP

Kim Kardashian (40) heeft voor de laatste keer gesproken met de ter dood veroordeelde gevangene Brandon Bernard. Ruim een uur voordat de executie plaatsheeft belden de twee met elkaar, zo schrijft de realityster op sociale media.

"Het was het moeilijkste telefoontje dat ik ooit heb gepleegd"

"Ik heb zojuist met Brandon gesproken, waarschijnlijk was dat de laatste keer. Het was het moeilijkste telefoontje dat ik ooit heb gepleegd. Brandon was zoals altijd onzelfzuchtig en focuste zich op zijn gezin om te zorgen dat zij in orde zijn. Hij zei dat ik niet moest huilen omdat ons gevecht nog niet voorbij is", aldus Kim.

De twee namen na afloop geen afscheid van elkaar. "We wilden hoopvol zijn dat we elkaar weer zouden spreken. We zeiden dan ook: ik spreek je snel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kim Kardashian vraagt Trump gratie te verlenen aan gevangene

Kim probeerde de afgelopen 24 uur de executie van Brandon te stoppen en riep de Amerikaanse president Donald Trump op om de straf om te zetten. De man zou medeplichtig zijn aan de dood van Todd en Stacie Bagley uit Iowa tijdens een overval in 1999.

Hij werd een jaar later, op 18-jarige leeftijd, schuldig bevonden aan moord. De afgelopen jaren zou aan het licht zijn gekomen dat het proces van Bernard vol onvolledigheden zat. Zo zou Brandon niet de schutter zijn geweest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joe Exotic smeekt Kim Kardashian om hulp

De realityster, die zich al eerder inzette voor gevangenen, wordt diep geraakt door de zaak. Eerder donderdag liet ze weten dat ze al de hele ochtend huilde. "Het is #HumanRightsDay en hier in de Verenigde Staten executeren we iemand die 18 was op het moment van de misdaad, niet de schutter was en zichzelf heeft gerehabiliteerd. Zo beschamend."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore