Ga naar de inhoud
Entertainment

Queen Elizabeth wordt voor negende keer overgrootmoeder

Beeld © Getty Images

Heugelijk nieuws in het Britse koningshuis! De geliefde koningin Elizabeth II (94) wordt namelijk alweer grootmoeder. "Er is een derde Tindall onderweg", maakte Mike Tindall bekend in zijn eigen podcast ‘The Good, The Bad & The Rugby.' Mike is de man van de oudste kleindochter van de koningin, Zara Phillips (39).

"Ik zou dit keer graag een jongen hebben" 

Zara Philips en haar grote liefde stapten in 2011 in het huwelijksbootje en hebben sindsdien hun gezinnetje uitgebreid met twee kleine koters: Mia Grace (6) en Lena Elizabeth (2). Na twee meisjes vindt Mike het echter nu wel tijd worden voor een jongetje, onthulde hij in zijn podcast. "Ik zou deze keer graag een jongen hebben." En het koppel heeft het al over toepasselijke namen gehad: "We zijn niet zeker wat we moeten doen: Covi of Covina", grapte Mike, waarmee hij overduidelijk verwijst naar de welbekende ziekte Covid19.

Rechterhand
LEES OOK:
Rechterhand Queen Elizabeth neemt plots ontslag

De vader van twee laat weten dat het goed gaat met zijn vrouw, maar ze blijven toch huiverig. "Alles gaat prima, al blijft ze wel voorzichtig gezien het verleden. Ze kijkt er erg naar uit." Eerder verloor het koppel in december 2016 een kindje en in juni 2018 overleed een tweede baby. "Een tijdlang praat je er niet over, omdat het verdriet nog te vers is", vertelde Zara toentertijd. "Maar zoals met alles, blijkt tijd een grote genezer te zijn." Ze werd toen erg geprezen om haar openheid - iets wat in koninklijke kringen niet erg gewoon is. 

De reden dat Zara geen titel heeft, is omdat haar moeder Anne wilde dat haar kinderen normaal zouden opgroeien en niet als prins of prinses. En de appel valt niet ver van de boom, aangezien Zara dezelfde keuze heeft gemaakt bij haar kinderen en deze titel ook niet heeft gegeven.

Nú
LEES OOK:
Nú al kritiek op 'Queen Elizabeth' in nieuwe The Crown

Over twee jaar zal Queen Elizabeth alweer 70 jaar op de troon zitten, en volgens een aantal waarnemers zal de Britse queen zelfs nooit een troonsafstand overwegen. Onlangs vertelde Marc van der Linden echter in RTL Boulevard dat hij toch verwacht dat ze op haar 95ste een groot deel van haar ambt gaat overdragen aan prins Charles. Hierover hoor je alles in onderstaande video.

Marc van der Linden gunt koningin Elizabeth mooi afscheidsjaar

02:35