Ga naar de inhoud
Entertainment

Stormloop op Judeska-film van Jandino Asporaat

Beeld © ANP

De nieuwe film 'Bon Bini: Judeska in da House' van komiek Jandino Asporaat lijkt een grote hit te gaan worden. Door het hele land zijn de komende dagen al tientallen voorstellingen uitverkocht. In bioscopen in de grote steden, zoals Pathé Arena en Rotterdam De Kuip, draait de Judeska-film in meerdere zalen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Asporaat maakte eerder de komedies Bon Bini Holland 1 en 2 die zich ontpopten tot twee van de grootste Nederlandse bioscoophits van de afgelopen jaren. De opnames van het derde deel, die deze zomer zouden plaatsvinden, moesten worden uitgesteld vanwege de coronacrisis. In plaats daarvan draaide Asporaat een andere film waarin hij maar één typetje vertolkt en die zich afspeelt op één locatie.

In Bon Bini: Judeska in da House wordt tante Judeska met haar nichtje Gabriella twee weken door omstandigheden opgesloten in een kasteel, samen met het gezin van de adellijke minister van Binnenlandse Zaken. De twee totaal verschillende families moeten het toch samen zien te rooien en proberen er het beste van te maken.

Jandino
Lees ook:
Jandino zet typetje Judeska op voorgrond voor nieuwe film

Asporaat stelt dat de situatie in de film symbool staat voor Nederland in coronatijd waarin volgens hem mensen met tegenstrijdige meningen beter hun best moeten doen samen te werken om snel een uitweg uit de crisis te vinden.

Nieuwste film Jandino Asporaat nu al grote hit

00:28
Bron: RTL Boulevard/ANP