Ga naar de inhoud
Entertainment

Zeeman Confronteert: Stalkers heeft bizarre wending

Beeld © RTL

Thijs Zeeman (38) heeft wellicht een van de meest bizarre zaken achter de rug. In 'Zeeman Confronteert: Stalkers' denkt de programmamaker met een klassiek geval van stalking te maken te hebben, maar niks blijkt minder waar.

"Je kan er niet meer omheen"

Thijs vertelt aan het begin van het programma al dat dit een zeer bijzondere zaak is: "Dit lijkt op het eerste gezicht een traditionele stalkingszaak. Vrouw meldt zich bij ons en vertelt dat ze door haar ex wordt gestalkt. Maar in deze zaak is er iets bijzonders aan de hand. Anna heeft zich bij ons gemeld, maar is net op vrije voeten. Ze heeft namelijk net drie maanden vastgezeten op verdenking van deze stalking." Een moeilijke zaak dus. "Het OM is ervan overtuigd dat Anna de stalker is, maar iemand meldt zich niet zomaar bij ons", vertelt Nico van den Dries, stalking expert. "Er zijn ook wel dingen die naar haar ex wijzen." Omdat de zaak zo ingewikkeld is en Anna officieel nog verdacht is, is er besloten om alle betrokkenen onherkenbaar te maken en worden er valse namen gebruikt.

Bizarre
Lees ook:
Bizarre wending verrast kijkers in Zeeman confronteert: stalkers

Thijs en zijn team gaan op onderzoek uit. Hoewel alles erop lijkt dat Anna het slachtoffer is, maar toch gebeuren er bijzondere dingen. Anna krijgt de opdracht om haar profielfoto aan te passen om een reactie van de stalker te krijgen. Dit lukt. Ze krijgt de foto terug, maar dan met een rood kruis erdoorheen. Hoewel Anna zichtbaar aangedaan is, lijkt het erop dat ze de foto zelf heeft bewerkt, zo blijkt uit de speciale router die het team van Zeeman Confronteert heeft neergezet.

De aanwijzingen naar Anna stapelen zich op en Anna wordt zelfs betrapt tijdens het maken van een filmpje, die ze vervolgens als stalker naar zichzelf stuurt. "Je ziet het haar gewoon doen. Je kan er niet meer omheen, zij is de stalker." Als Thijs Anna confronteert, blijft ze het ontkennen. "Ik heb dit niet gedaan", zo houdt ze vol. Uiteindelijk breekt ze en geeft ze toe dat ze onder andere het filmpje heeft gemaakt en achter het nepprofiel zit waarmee veel berichten zijn verstuurd. Het team van Zeeman Confronteert: Stalkers gaat er nu voor zorgen dat ze de juist hulp gaat krijgen.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers huiveren door manipulatieve ex in Zeeman confronteert: stalkers

Zeeman Confronteert: Stalkers is elke dinsdagavond om 20:30 uur op RTL 5. En terug te zien bij Videoland.

Thijs vertelde onlangs uitgebreid over zijn nieuwe programma, dat zie je hieronder.

Peter R: 'Thijs Zeeman moet uitkijken met zijn stalkerprogramma'

05:19