Entertainment

Dotan gaat optreden voor de paus op kerstavond

08 december 2020 21:13 Aangepast: 08 december 2020 21:24
Beeld © ANP

Het Vaticaan heeft Dotan (34) uitgenodigd voor een bijzonder optreden. De zanger treedt, als eerste Nederlandse artiest ooit, op in het Italiaanse tv-programma 'Show Do Vaticano' dat jaarlijks op kerstavond wordt uitgezonden. Dotan reist donderdag naar Italië voor de opnames, maakte hij dinsdagavond bekend.

"Dit voelt als een kers op de taart"

De zanger zal de paus tijdens de repetities voor de show ontmoeten. "Ik vind het een ontzettende eer om in het Vaticaan te mogen optreden en de paus te mogen ontmoeten. Het Vaticaan is één van de mooiste plekken ter wereld om te mogen spelen. Wat er allemaal gebeurd is met mijn muziek in Europa dit jaar is ongelooflijk en dit voelt als een kers op de taart", aldus Dotan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dotan vertelt vol trots over zijn vriendje

Tijdens de jaarlijkse Show Do Vaticano treden grote artiesten uit Italië en uit andere landen op. Normaal gesproken is er een groot publiek aanwezig, maar vanwege de coronacrisis blijft het bij een lege zaal en de paus.

Voor Dotan is optreden in Italië niet nieuw. De zanger, die dit jaar in de Europese hitlijsten stond met singles 'Numb' en 'There Will Be A Way', was er afgelopen zomer veel te vinden en trad al op in nationale televisieprogramma's. "Het is heel apart om het grootste Europese succes tot nu toe te hebben middenin een mondiale pandemie. Ik ben heel dankbaar dat ik een paar kansen heb gekregen om mezelf te laten zien aan miljoenen mensen." De zanger is naar eigen zeggen op de mooiste plekken geweest om zijn muziek ten gehore te brengen en hoopt dat gauw weer voort te zetten. "Ik kan niet wachten om hopelijk volgend jaar alle plekken te bezoeken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore