Ga naar de inhoud
Entertainment

Glennis Grace en Ryanne van Dorst te horen in nieuwste Pixar-film

Beeld © Pixar

Zangeres Glennis Grace en presentatrice Ryanne van Dorst verzorgen de stemmen van twee belangrijke bijpersonages in de Nederlandse versie van de nieuwe Pixar-animatie 'Soul'. Dat heeft distributeur Disney maandag bekendgemaakt. Eerder was al gemeld dat Kenny B en Jacqueline Govaerts de hoofdrollen hebben ingesproken.

Soul verhaalt over Joe Gardner (Kenny B), een muziekdocent die na jaren eindelijk de kans krijgt om op te treden in de bekendste jazzclub van New York. Na de auditie overlijdt Joe echter. Om de kans te krijgen terug te keren op aarde, wordt zijn geest gekoppeld aan een dolende jeugdige ziel (Jacqueline Govaerts) die hij moet leren wat er nou zo geweldig is aan het leven op aarde.

Eindelijk:
Lees ook:
Eindelijk: Mulan gratis te streamen op Disney+

Glennis Grace spreekt de stem in van Jerry, een consultant in het 'hiervoormaals' waar Joe zijn nieuwe kans krijgt. Ryanne van Dorst leent haar stem aan Terry, de accountant van het hiernamaals die alles op alles zet om de geest van Joe in de hemel te houden omdat anders de cijfers niet meer kloppen.

Soul zou oorspronkelijk deze zomer in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, maar de release werd uitgesteld vanwege de wereldwijde coronacrisis. Studio Pixar brengt de film nu op 25 december uit via streamingdienst Disney+. De film zal te zien zijn in de Engelse versie, met stemmen van Jamie Foxx en Tina Fey, en in de Nederlandse nasynchronisatie.