Entertainment

Martijn: 'Heb het compleet verneukt bij Matthijs van Nieuwkerk'

07 december 2020 16:06 Aangepast: 07 december 2020 16:27
Beeld © ANP

Martijn Koning (41) heeft het op z'n zachtst gezegd verbruid bij Matthijs van Nieuwkerk (60), althans dat stelt de komiek in gesprek met 'AD'. Martijn was in 2010 de huiscomedian van 'DWDD' toen hij net te ver ging met een grap.

"Dat gebeurt tot op de dag van vandaag"

"Ik liep over van zelfvertrouwen, vond mezelf helemaal fantastisch", vertelt Martijn over zijn tijd bij DWDD. "Maar Matthijs van Nieuwkerk vond me helemaal niet zo tof. Misschien was ik ook best vervelend, want ik blowde veel in die tijd. En ik was eigenwijs en wilde alles op mijn manier doen. Ik wilde in de uitzending improviseren zonder gerepeteerd te hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Martijn Koning reageert op tegenvallende kijkcijfers

Op een gegeven moment sloeg Martijn de plank volledig mis, zo erg zelfs dat al het contact met Matthijs verdampte. "Ik maakte een extreem grove pedograp over Robert M. die compleet verkeerd viel. Ik weet nog dat ik naast de lange studiotrap van DWDD zat en dat Matthijs langs me omhoogliep zonder me aan te kijken. (…) We hebben elkaar sindsdien nooit meer gesproken. Ik had het kennelijk compleet verneukt en ben nooit meer gebeld."

Het heeft er flink ingehakt bij Martijn, zo onthult hij. "Daar heb ik wel een tijdje mee gezeten. Het was ook een van de eerste keren dat ik verrot gescholden werd op social media. Dat gebeurt tot op de dag van vandaag.’’

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Matthijs van Nieuwkerk had in het geheim gesprekken met RTL

Matthijs werkt momenteel hard aan Matthijs Gaat Door. Afgelopen zomer sprak RTL Boulevard hem over dit project. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore