Ga naar de inhoud
Entertainment

Angela Schijf wil door met Meisje van Plezier, maar 'zender beslist'

Angela Schijf in Meisje van Plezier Beeld © ITV

Met het derde en laatste seizoen is de serie 'Meisje van Plezier 'tot een einde gekomen. "Jammer, maar begrijpelijk", vertelt hoofdrolspeelster Angela Schijf (41) aan het 'ANP'. "Als iets leuk is, is het lastig om daar afscheid van te moeten nemen."

"Ik denk dat mensen wel meer hadden willen zien van Meisje"

De actrice vindt het belangrijk om te stoppen op het hoogtepunt. "En niet vijftien seizoenen doorgaan met een politieserie of zo", grapt ze, verwijzend naar de serie Flikken Maastricht, waar ze ook de hoofdrol in speelt. "Ik denk dat mensen wel meer hadden willen zien van Meisje, maar de zender heeft beslist dat we stoppen."

Angela
Lees ook:
Angela Schijf reageert op afkeuring Meisje van Plezier

De serie, waarvan het laatste seizoen vanaf 6 december in z'n geheel op Videoland te zien is, gaat over huisvrouw Nadine. Wanneer haar man Remco er vandoor gaat met haar zus, gaat Nadine, gespeeld door Angela Schijf, aan de slag als highclass escort. Op de eerdere seizoenen was soms kritiek, omdat de serie sekswerk zou verheerlijken. De actrice begrijpt die kritiek, maar vindt het niet altijd terecht. "Ik heb in de voorbereiding veel meiden gesproken die echt genieten van hun werk. Tuurlijk, er is ook een groot deel in de seksindustrie dat niet leuk is. Nadine is gebaseerd op de high class meiden die juist heel blij met hun baan zijn. Ze voelen zich onafhankelijk en zelfverzekerd", vertelt ze.

Angela
Lees ook:
Angela Schijf: 'Derde seizoen Meisje van Plezier is het laatste'

De 41-jarige hoopt dat de serie voor veel vrouwen herkenbaar is. Omdat ze ook moeder, partner, zus en dochter is. "Al is het alleen maar een drukke baan combineren met familie en kinderen, dat is pittig", vertelt ze. "Maar Nadine haalt heel veel kracht uit haar werk, omdat ze er goed in is. En dat gevoel is iets wat ik iedere vrouw gun."

Volgens de actrice ligt er wel nog een groot taboe op het werk, waardoor het heel eenzaam kan zijn. Is het spannend om vrijscènes op te nemen? "Dat blijft iets intiems, ja. Maar je zet ook gewoon een knop om", vertelt ze. "Bovendien wilde ik steeds vertellen wat de seks met Nadine deed, in plaats van ‘gewoon vrijen’."

Angela
Lees ook:
Angela Schijf verklapt start nieuw seizoen Flikken Maastricht

Ondanks de coronacrisis en het einde van Meisje van Plezier zit Angela de komende tijd niet stil. Ze is begonnen met de opnames voor het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht. Haar toneelplannen voor januari staan op losse schroeven. Toch blijft de actrice de toekomst positief en met een open blik tegemoet zien. "Niets is maakbaar, dat hebben we nu wel geleerd."

Arjan Ederveen te zien in Flikken Maastricht

01:00