Entertainment

Jeroen Krabbé ziet niets in spelen van Donald Trump

03 december 2020 11:57 Aangepast: 03 december 2020 12:16
Beeld © ANP

Jeroen Krabbé (75) zou er niets voor voelen om de rol van Donald Trump (74) te vertolken in een film of serie. Dat vertelde hij donderdag in een gesprek op NPO Radio 1.

"Ik moet dan eerst heel veel gaan eten, dat vind ik op zich wel prettig"

"Ik moet dan eerst heel veel gaan eten, dat vind ik op zich wel prettig", lacht de internationale filmster. "Maar ik heb zo’n aversie tegen die man. Al heb ik natuurlijk ook SS’ers gespeeld." De Nederlandse acteur denkt echter dat een collega die uit de VS komt Trump sowieso beter kan spelen dan een Europeaan. "Daar moeten ze een Amerikaan voor nemen. En zo’n film moet eerst natuurlijk nog geschreven worden."

Verder sloot Krabbé zich aan bij het recente pleidooi van voormalig VARA-coryfee Sonja Barend om op televisie niet alleen maar ouderen in beeld te brengen die passief achter de geraniums zitten. "Zo’n serie als Hendrik Groen, hoe fantastisch ook, draagt wel bij aan dat beeld van ouderen die bingo spelen en in een rolstoel zitten", aldus de ster uit Soldaat van Oranje en The Living Daylights.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe look René Froger zorgt voor hilariteit bij kijkers Beau

De acteur kreeg onlangs een rol aangeboden als oude man die "wordt opgesloten" in een verzorgingshuis. "Ik hoorde mijzelf tegen de regisseur zeggen: het is onzinnig om die man meteen uit het leven te halen. Je kan niet zomaar zeggen: je bent oud en daarom zit je nu in die kamer. Als mij dat zou overkomen, als mijn kinderen dat met mij zouden doen, dan zou ik in opstand komen."

Krabbé was onlangs te zien in de horrorfilm The Host, naast actrice Maryam Hassouni.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore