Entertainment

Nikkie de Jager uitgeroepen tot grootste inspiratiebron van 2020

03 december 2020 08:46 Aangepast: 03 december 2020 09:49
Beeld © ANP

YouTube-grootheid en make-up-goeroe Nikkie de Jager (26) is door het bekende gay-tijdschrift 'Attitude' verkozen tot de grootste inspiratiebron van 2020. Gisteren werd Nikkie geëerd tijdens een online ceremonie. Ze kreeg niet alleen een beeldje, maar prijkt ook nog eens op de cover van het blad.

"Het is geen fase"

In het artikel rondom Nikkie wordt ze geprezen om haar veerkracht. Nikkie vertelde dit jaar, na gechanteerd te zijn, dat ze transgender is. Later dit jaar werd ze ook nog overvallen door gewapenden mannen. Volgens de redactie was de veerkracht van Nikkie ongekend. Zo had ze meer views op YouTube dan ooit en won ze Wie is de Mol?

Nikkie zelf spreekt in het interview over het onbegrip dat heerst rondom transmensen. "Het is niet alsof een kind op maandag bedenkt dat het een meisje is en dan op woensdag de transitie heeft doorgemaakt", legt Nikkie uit. "Het is geen fase. Het is een levenslang gevoel en een levenslange reis. Hoe eerder die kinderen de hulp krijgen die ze nodig hebben, hoe gelukkiger ze zullen zijn."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Nikkie de Jager wederom aan infuus in ziekenhuis

Toen Nikkie gisteren de prijs in ontvangst nam, riep ze iedereen op een stap naar voren te doen. "Stappen voor gelijkheid, voor wie je wilt zijn, om gelukkig te zijn in je vel, je veilig te voelen, waar je ook bent."

Het jaar van Nikkie is op zijn minst bewogen te noemen, maar heeft dus ook mooie dingen teweeg gebracht. In de video hieronder zie je daar meer over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore