Entertainment

Ricardo verloor zijn onderbeen en geeft alles in Over Winnaars

02 december 2020 22:09 Aangepast: 03 december 2020 11:19
Beeld © RTL

Ricardo heeft een heel moeilijke tijd achter de rug. De sportieve jongen kreeg in 2015 een ernstig auto-ongeluk wat zijn leven compleet heeft veranderd. Nu is hij klaar voor een grote uitdaging en deze vergt veel voorbereiding.

"Toen ik uitstapte om over de vangrail heen te springen, reed er een andere auto op mij in met 130 kilometer per uur"

"In 2015 heb ik een zwaar auto-ongeluk gehad. Daardoor was mijn onderbeen er bijna helemaal af", vertelt Ricardo. "Ik moest uitwijken voor een auto en toen ben ik de macht over het stuur verloren. Toen ik uitstapte om over de vangrail heen te springen, reed er een andere auto op mij in met 130 kilometer per uur. Toen zat ik dus vast tussen de vangrail en de auto."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jamai geeft Marleen de droomreis van haar leven in Over Winnaars

"De man die mij geschept had, kwam naar mij toe. Toen kwam er nog een auto en die heeft die man geschept. Die man heeft dat toen niet overleefd", vertelt hij. Hij hoorde dit zelf pas later, want hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hieronder zie je hoe zijn behandeling eruitzag.

Miniatuurvoorbeeld
Be

Yvonne uit Over Winnaars openhartig over gebrek aan liefde

Uiteindelijk maakt Ricardo een rigoureus besluit en laat zijn onderbeen amputeren. "De kans dat het ging slagen was nihil. Als het dan al helemaal geheeld was, dan had ik een heel kwetsbaar been." Toch laat Ricardo zijn kop niet hangen, want hij en Jamai gaan in Rotterdam een obstacle run doen. "Dat wordt zwaarder voor jou dan voor mij", grapt Ricardo naar Jamai.

De twee hebben vier maanden de tijd om zich helemaal klaar te stomen voor deze uitdaging. Maar tussen het trainen door, is er ook nog tijd voor een feestje. Ricardo en zijn vriendin treden namelijk in het huwelijksbootje. Ook hier had Ricardo een doel, namelijk staan bij het altaar. De training gaat zo goed dat Ricardo een uitnodiging krijgt om te trainen bij Papendal, een centrum voor topsporters.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jamai tot tranen geroerd door Tirzah in Over Winnaars

Uiteindelijk weten Ricardo en Jamai de ruim 6 kilometer lange run te voltooien. "Ik had dit maanden geleden niet durven dromen", vertelt hij Jamai. 

Over Winnaars is elke woensdagavond om 21.20 uur te zien op RTL 4. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore