Entertainment

Why Couldn't It Be Christmas Every Day-ster: nooit een hit in VS

01 december 2020 15:24 Aangepast: 01 december 2020 16:48
Bianca Ryan Beeld © Getty Images

Misschien gaat er bij de naam Bianca Ryan (26) niet meteen een jingle-belletje rinkelen, maar toch wordt haar nummer 'Why Couldn't It Be Christmas Every Day' elk jaar weer grijsgedraaid op de Nederlandse radio. In gesprek met 'NU.nl' vertelt de zangeres het ongelofelijk te vinden dat het lied in ons land nog altijd zo'n hit is. In haar thuisland de VS was het dat namelijk niet.

"Ik hoorde mezelf pas voor het eerst op de radio toen ik in Duitsland en Zwitserland aan het toeren was rond kersttijd"

Volgens Bianca, die op haar elfde America's Got Talent won, lijkt het nummer elk jaar populairder te worden. In Amerika wordt het lied - dat alweer uit 2006 stamt - wel gedraaid in warenhuizen, maar een echte radiohit is het nooit geweest. "Ik hoorde mezelf pas voor het eerst op de radio toen ik in Duitsland en Zwitserland aan het toeren was rond kersttijd. We zaten in de auto toen ik ineens gedraaid werd", vertelt de zangeres.

Luister hieronder het origineel:

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Kerstmuziek veel eerder populair dan normaal

Omdat de zangeres nog elk jaar aan haar hoge kinderstemmetje wordt herinnerd, besloot ze opnieuw de studio in te duiken met het nummer. "Het is bijna vijftien jaar geleden dat ik het voor het eerst opnam en het bereikt elk jaar weer een nieuw publiek. Ik wilde het lied een update geven die past bij wie ik nu ben als artiest", legt ze uit. "We zijn voor een kalmer intro gegaan, maar uiteindelijk heeft ook deze versie dezelfde vrolijke energie. In het laatste refrein zit een modulatie waarna ik het in dezelfde toonsoort zing als ik als kind deed."

Luister hieronder de nieuwe versie:

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Regisseur Bridget Jones's Diary komt met sprookjesachtige kerstfilm

Voor de 26-jarige blijft het een gek idee dat haar nummer in Nederland een ware kerstklassieker is, al is dat eigenlijk niet heel verbazingwekkend: het nummer werd geschreven door de man achter Mariah Carey's 'All I Want For Christmas Is You'. Je leest Bianca's hele interview met NU.nl hier.

Ook onze eigen Sanne Hans doet dit jaar weer een poging tot het scoren van een kersthit. Haar 'Being Alone At Christmas' uit 2009 is in ons land de meest gedraaide kerstplaat van Nederlandse bodem, dus dat ze er een talent voor heeft, mag wel duidelijk zijn. Ze is lang niet de enige artiest die dit jaar een poging waagt:

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore