Ga naar de inhoud
Entertainment

Organisatie songfestival zoekt de mooiste plekjes in Nederland

AVROTROS roept Nederland op om de mooiste plekjes van eigen land in te sturen. Met de beste inzendingen worden de korte introductiefilmpjes tussen de liedjes, waarmee de 41 deelnemers worden geïntroduceerd, in elkaar gezet.

"De plekken kunnen bekende locaties zijn maar we staan ook zeker open voor de nog onontdekte pareltjes die ons land rijk is"

Vorig jaar werden groepen en verenigingen gezocht om een songfestival-artiest te ontvangen. Door de coronamaatregelen kan dat nu waarschijnlijk niet plaatsvinden. Daarom worden de artiesten nu op deze manier aan Nederland voorgesteld.

UNITY
Lees ook:
UNITY hoopt na songfestival nog meer muziek uit te brengen

"De plekken kunnen bekende locaties zijn maar we staan ook zeker open voor de nog onontdekte pareltjes die ons land rijk is", aldus Gerben Bakker. Op de verschillende locaties wordt steeds een tiny house neergezet waarop de beelden worden afgespeeld.

Het insturen van een locatie kan vanaf vandaag tot en met 31 december, het liefst door een gemeente of regio zelf. Het Eurovisie Songfestival is van 18 mei tot en met zaterdag 22 mei in Rotterdam.

'Nieuw songfestival wordt echt een uitdaging'

02:17
Songfestivalorganisatie
Lees ook:
Songfestivalorganisatie gaat niet opnieuw loten