Ga naar de inhoud
Entertainment

Estavana Polman: 'Damián is een geweldige bonuszoon'

Estavana Polman en Rafael van der Vaart Beeld © ANP

Hoewel Estavana Polman het EK handbal helaas moet missen vanwege haar kruisbandblessure, verloopt haar herstel tot dusver goed. De 28-jarige blondine, die begin augustus haar kruisband in de rechterknie scheurde, zegt vooral veel steun te hebben aan haar vriend Rafael van der Vaart (37), hun dochter Jesslyn (3) en 'bonuszoon' Damián (14). Dit meldt 'De Telegraaf.'

"Op zulke momenten realiseerde ik me dat ik voor de kinderen wel zo snel mogelijk moest kunnen lopen"

"Zij zijn de grootste motivators die ik me kan wensen. Die kleine meid riep telkens: 'Mama pak je benen'. Daarmee bedoelde ze dan mijn krukken, toen ik die nog nodig had. Heerlijk toch. Op zulke momenten realiseerde ik me dat ik voor de kinderen wel zo snel mogelijk moest kunnen lopen. Dat was mijn eerste doel en zo maak je elke keer weer nieuwe doelen," aldus Estavana.

Rafael
Lees ook:
Rafael van der Vaart openhartig over gezinsleven met zoon in Denemarken

Thuis staat ze er niet alleen voor, want Rafael helpt zijn 'Es' waar hij maar kan. "Je moet het allemaal goed plannen met een gezin, maar het gaat goed. Rafael is er ook en we hebben geweldige ouders en schoonouders die altijd voor ons klaarstaan."

Dochtertje
Lees ook:
Dochtertje sleept Estavana Polman door revalidatieproces

Damián, die sinds een aantal maanden 'fulltime' bij Estavana en Rafael in Denemarken woont, liep onlangs zelf een kleine blessure op tijdens het voetballen. "Nou, toen zei Raf dat hij moest ophouden met zeuren en even naast zich op de bank moest kijken, waar ik lag met een blessure die 9 maanden duurt. Het is wel bijzonder om te zien dat je als 14-jarige niet doorhebt wat zo’n blessure inhoudt. Als hij dat zo hoort, zie je dat hij er wel over gaat nadenken. Dat vind ik dan mooi, hij is een geweldige bonuszoon."

Sylvie Meis en Niclas zetten Damian af in Denemarken

02:10