Ga naar de inhoud
Entertainment

Maarten van der Weijden doet 'thuistriatlon' voor het goede doel

Maarten van der Weijden Beeld © ANP

Maarten van der Weijden (39) gaat op 9 januari in eigen huis een triatlon doen. Dat verklaarde de olympisch kampioen openwater van Peking 2008 maandag bij 'Ziggo Sport'. Maarten wil met zijn actie geld inzamelen om kanker te bestrijden.

"Het liefst houd ik een evenement waar veel mensen bij kunnen zijn, maar dat gaat nu helaas niet"

De zwemmer, die vorig jaar voor het goede doel de Elfstedentocht zwemmend aflegde, heeft naast zijn huis een zogenoemd 'stromingsbad' staan. Vervolgens gaat hij op een hometrainer fietsen en doet hij het afsluitende onderdeel op de loopband. Al met al gaat hij 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 22 km hardlopen.

Maarten van der Weijden ziet zijn droom uiteen spatten

01:54
Maarten
Lees meer:
Maarten van der Weijden moet recordpoging staken

"In deze tijden van corona zijn de zwembaden dicht, daarom moest ik mijn energie op andere manieren kwijt", aldus Maarten. "Zodoende ben ik gaan lopen en fietsen en zo is ook dit idee ontstaan. Het liefst houd ik een evenement waar veel mensen bij kunnen zijn, maar dat gaat nu helaas niet. Daarom heb ik dit bedacht."

Maarten
Lees ook:
Maarten van der Weijden haalt 6,1 miljoen euro op

"Het is nog steeds nodig", zei hij over het doel van zijn actie. "In Nederland krijgen 100.000 mensen per jaar kanker en sterven er 40.000 mensen aan deze ziekte."