Entertainment

Peter van der Vorst wilde Humberto eerder al terug op de avond

30 november 2020 12:48 Aangepast: 30 november 2020 13:45
Humberto Tan Beeld © ANP

Humberto Tan (55) keert na een een afwezigheid van meer dan twee jaar weer terug op de late avond. Hoewel de aankondiging als een grote verrassing kwam, laat de presentator aan RTL Boulevard weten al vaker te zijn gevraagd.

"Ik heb er nu wel een veel beter gevoel bij en toch gezegd laten we het doen"

De presentator, die ook voor drie jaar heeft bijgetekend bij RTL, laat weten dat er al eerder plannen waren voor de late avond, maar dat hij toen bedankte. Ook in de ochtendshow van Radio Veronica vertelt hij erover aan Wilfred Genee: "Toen vond ik het zelf nog niet de tijd rijp daarvoor. Je moet ook een beetje bescheidenheid tonen. Als iets niet meer gaat zoals je vindt dat het moet gaan, dan moet je ook je plek kennen en rustig aan doen. Maar toen hij het weer vroeg afgelopen zomer, toen dacht ik nou... ik heb er nu wel een veel beter gevoel bij en toch gezegd laten we het doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Humberto Tan over terugkeer talkshow: 'Dank voor die reacties!'

Volgens Humberto ging het in eerste instantie alleen om de zomer en is de zondag er later bijgekomen. "Dat was een nieuw idee", aldus de televisiemaker. "Het is sowieso in heel veel opzichten anders. Het is niet op locatie, het is niet met publiek, er is een andere productiemaatschappij. En dat maakt het anders."

Humberto was van 2013 tot en met 2018 het vaste gezicht op de late avond van RTL. De presentator moest echter gedwongen afscheid nemen van RTL Late Night vanwege steeds verder teruglopende kijkcijfers. Hierover zegt hij: "Het programma scoorde het laatste jaar minder dan het jaar ervoor. Daar kun je allemaal oorzaken voor bedenken, maar dat is gewoon een feit (…) Dat moet je altijd in eerste instantie bij jezelf zoeken en bij niemand anders."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Humberto Tan na RTL Late Night weer terug op de late avond

Hij werd vervangen door Twan Huys, maar die kon het tij niet keren. Vorig jaar maart werd de show per direct van de buis gehaald. Sinds begin dit jaar wisselen Beau en Jinek elkaar af op de late avond.

In zijn nieuwe talkshow Humberto, die vanaf volgend jaar te zien is bij RTL, praat hij met zijn gasten over de actualiteit, sport, entertainment, kunst en cultuur. Daarnaast zal hij de komende sportzomer op werkdagen te zien zijn en vormt hij dus met Eva Jinek en Beau van Erven Dorens een nieuw trio dat de late avond afwisselend presenteert, zo werd vrijdag bekend. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore