Entertainment

Beau zoekt daklozen uit oude programma's weer op

30 november 2020 12:01
Beau & De Daklozen Beeld © RTL

Beau van Erven Dorens (49) komt met twee specials over daklozen. In 'Beau & De Daklozen' zoekt hij oud-deelnemers op van zijn eerdere programma's.

"Alles kwam terug, tot in de kleinste details. Alle pijn, maar ook alle liefde"

Samen met Beau blikken ze terug op de vele belangrijke, grappige en ontroerende gebeurtenissen die ze samen hebben meegemaakt. Zo vindt Beau zijn oude Amsterdamse vriend Lolle terug uit The Amsterdam Project, spreekt hij af met de ooit zwaarverslaafde Patrick uit Het Rotterdam Project en gaat hij op bezoek bij de excentrieke Rigo en Sunil uit De Sleutel.

Beau: "Het weerzien met deze mensen, die hun ziel en zaligheid met de kijkers, mij en mijn team hebben gedeeld, was overweldigend. Alles kwam terug, tot in de kleinste details. Alle pijn, maar ook alle liefde."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Caveman' Patrick deelt update over pijnlijke transplantatie

In 2015 maakte presentator Beau van Erven Dorens een gewaagde stap in het programma The Amsterdam Project. Hij gaf vijf daklozen een pinpas met daarop 10.000 euro en directe toegang tot de juiste hulpverlening. Beau en zijn team volgden en begeleidden de daklozen een jaar lang, in de hoop dat ze zich terug zouden kunnen vechten in de maatschappij.

Twee succesvolle projecten volgden: Het Rotterdam Project en De Sleutel, waarin vijf daklozen de sleutel van hun eigen huis kregen. In een tweedelige special zoekt Beau de deelnemers weer op, om te kijken hoe het met ze gaat. Hebben ze nog steeds een dak boven hun hoofd of slapen ze weer op straat? Hoe kijken ze terug op hun deelname?

Het eerste deel van Beau & De Daklozen is op 21 december om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Het tweede deel volgt op 24 december om 22.30 uur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angela de Jong noemt Beau van Erven Dorens 'niet-journalist'

Ook dit jaar werd Beau genomineerd voor een Televizier-Ster Presentator en hieronder zie je zijn reactie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore