Entertainment

Kijkers geroerd door aangrijpende Nicky Verstappen-docu

30 november 2020 07:40 Aangepast: 30 november 2020 07:59
Beeld © RTL

Ewout Genemans (35) heeft de afgelopen jaren een uniek inkijkje gekregen in de zaak Nicky Verstappen. Het resulteerde in de documentaire 'De zaak Nicky Verstappen: achter de schermen bij het politieonderzoek'.

"Het breekt je, dat een van je beste vriendjes gewoon verdwenen is"

In de documentaire volgt Ewout gedurende drie jaar het onderzoek in deze zaak. Hij volgt de ontwikkelingen op de voet en spreek met tentgenootjes van Nicky. Samen met hen en de rechercheurs gaan ze voor het eerst na ruim 20 jaar naar de plek waar Nicky uit de tent verdween. "Het breekt je, dat een van je beste vriendjes gewoon verdwenen is en dood teruggevonden is", zo vertelt een van de vriendjes van Nicky.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Ontlading Peter R. na zaak-Nicky Verstappen: 'Heel emotioneel'

De documentaire maakte veel los. Afgelopen weekend werd bekend dat Jos B., die vorige week is veroordeeld in de deze zaak, een kort geding heeft aangespannen. Hij wilde niet dat de documentaire op tv komt, maar de rechter besloot dat deze toch mocht worden uitgezonden. Het eerste deel van de serie zorgde voor een hoop geëmotioneerde reacties bij de kijkers. 'Wat een indrukwekkende docu', schrijft een kijker. 'Wát een kracht hebben zijn ouders, zo mooi', schrijft weer een ander. Ook vinden sommige kijkers dat deze docu een Gouden Televizier-Ring verdient.

Gisteravond werd het eerste deel uitgezonden. Vanavond zie je om 20:30 uur het tweede deel van 'De zaak Nicky Verstappen: achter de schermen bij het politieonderzoek' op RTL 4. Het eerste deel is ook terug te zien bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

De familie van Nicky Verstappen reageert op de uitspraak

Alles over deze docu zie je hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore