Entertainment

Vordering Jos B. afgewezen: docu mag worden uitgezonden

29 november 2020 16:43 Aangepast: 29 november 2020 20:08
Jos B. en Nicky Verstappen Beeld © ANP

De documentaire over Nicky Verstappen mag wel uitgezonden worden. Dit oordeelde de rechtbank van Amsterdam. Jos B. wilde de uitzending voorkomen, omdat hij vond dat hij werd neergezet als dader, terwijl hij verdachte is. "Het is niet aannemelijk dat de grondrechten van Jos B. worden geschonden."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Advocaat Jos B.: 'Gelukkig kunnen we in beroep, dat gaan we doen.'

Ewout Genemans liep drie jaar lang mee met het rechercheteam in de zaak Nicky Verstappen. Nog voordat er een verdachte in beeld was en gestart werd met een grootschalig dna-verwantschapsonderzoek, sloot de presentator aan. Wat volgde was een spannende zoektocht naar een verdachte in de strafzaak die het land al decennia bezighoudt. Na de veroordeling van Jos B. vorige week vrijdag – hij kreeg 12,5 jaar cel – liet Ewout weten dat de tweedelige documentaire zondag en maandag op televisie te zien is.

B. is blijkbaar niet blij met de documentaire. “Dit kort geding strekt tot het verkrijgen van een verbod”, valt te lezen in de dagvaarding die RTL Boulevard in handen heeft. Advocaat Adi van Koningsveld stelde dat er nog geen onherroepelijk vonnis is in de zaak tegen B. Volgens hem is er sprake van “een onrechtmatig handelen”. De documentaire is volgens de eiser een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. 

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Jos B. houdt Peter R. bezig: 'Waarheid is niet boven tafel'

De documentaire De Zaak Nicky Verstappen: Achter De Schermen Bij Het Politieonderzoek wordt dus vanavond om 21.15 uur en morgen om 20.30 uur uitgezonden op RTL 4. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore