Entertainment

Peacock biedt excuses aan voor grappen over ziekte Selena

29 november 2020 09:59 Aangepast: 29 november 2020 12:50
Selena Gomez Beeld © ANP

Streamingdienst Peacock heeft zijn excuses aangeboden voor grappen over de niertransplantatie van Selena Gomez (28) in de 'Saved By The Bell'-reboot. De dienst laat na ophef over een scène aan Amerikaanse media weten dat het niet de bedoeling was om te doen alsof de gezondheid van de zangeres niet belangrijk is.

"Heeft Selena Gomez wel nieren?"

In een aflevering die woensdag verscheen, is te zien hoe twee personages door school wandelen en het hebben over Selena's transplantatie. Zo zegt een meisje dat ze denkt dat de zangeres een nier heeft gekregen van haar ex Justin Bieber, maar is haar klasgenootje ervan overtuigd dat het Demi Lovato was. Met beiden heeft Selena geen contact meer. Ook is op de schoolmuur in graffiti geschreven: 'Heeft Selena Gomez wel nieren?'.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Selena Gomez trots op litteken: voel me goed om wie ik ben

Dat er zo luchtig werd gedaan over de gezondheid van Selena, die lupus heeft en in 2017 een nieuwe nier kreeg van haar beste vriendin Francia Raisa, viel niet goed bij fans. Op Twitter deelden ze hun ongenoegen en zaterdag was de hashtag #RespectSelenaGomez trending. "Selena was bijna dood geweest, grapjes over haar niertransplantatie zijn NIET GRAPPIG", schreef een fan. "Grappen maken over iemands ziekte is nooit grappig. Het is zo gemeen en oneerlijk. Selena verdient dat niet en niemand anders verdient dat", vond een ander.

Selena zelf heeft nog niet op de ophef gereageerd, maar Peacock zegt contact te hebben opgenomen met haar team om excuses te maken. De streamingdienst doet daarnaast een donatie aan het fonds van de zangeres dat bijdraagt aan onderzoek naar lupus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore