Entertainment

Humberto Tan na RTL Late Night weer terug op de late avond

27 november 2020 16:26 Aangepast: 27 november 2020 16:35
Humberto Tan Beeld © ANP

Humberto Tan (55) maakt zijn comeback als talkshowhost bij RTL 4. De voormalig presentator van 'RTL Late Night' pakt na 1.055 afleveringen de draad weer op en neemt plaats naast Eva Jinek (42) en Beau van Erven Dorens (49).

"Het leven staat tenslotte niet stil in het weekend, er valt genoeg te bespreken over nieuws, sport en entertainment"

In het nieuwe jaar is Humberto op de zondagavond te zien met Humberto, de weekendvariant van de lateavondtalkshow vol actualiteit, sport, entertainment, kunst en cultuur. In de sportzomer van 2021 zal hij tevens de presentatie op werkdagen voor zijn rekening nemen. "Er is veel veranderd: de locatie, het tijdstip en voorlopig nog zonder publiek in de studio, maar ik ga er met mijn gasten een boeiend programma voor de kijker van maken. Het leven staat tenslotte niet stil in het weekend, er valt genoeg te bespreken over nieuws, sport en entertainment. Ik kijk er naar uit!", aldus de presentator.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marga Bult over Humberto Tan: 'Ik heb mij ongelukkig uitgedrukt'

Toen Humberto zeven jaar geleden begon met RTL Late Night werd het programma gezien als een frisse wind door het talkshow-landschap. Vijf jaar lang was Humberto de koning van de late avond en hij groeide met zijn redactie van een klein programma uit tot een groots succes met een miljoenenpubliek. De presentator werd overladen met prijzen en won zowel in 2014 als 2016 de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator van het jaar en werd door de vakpers uitgeroepen tot Omroepman van het jaar 2015. Voor zijn gesprek met de vier Nederlandse vrienden die in november 2015 aan de dood ontsnapten bij de aanslag op de Parijse club Bataclan, kreeg hij zelfs de Sonja Barend Award voor het beste tv-interview.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Humberto Tan krijgt te weinig waardering voor RTL Late Night'

Uiteindelijk presenteerde Humberto de talkshow tot begin juni 2018. Hij werd na zes seizoenen vervangen door Twan Huys. In maart 2019 werd de show van de buis gehaald

De afgelopen maanden waren Eva Jinek en Beau van Erven Dorens afwisselend te zien op het tijdslot. Ook zij vinden het fantastisch dat Humberto terugkeert. "Met zijn jarenlange ervaring en charme is hij de perfecte toevoeging aan ons team. En dat hij de personality heeft die bij een echte late night talkshow hoort, heeft hij natuurlijk allang bewezen", aldus Eva. Beau laat weten: "Hij is een sfeermaker met een enorme ervaring. Hij heeft de talkshow jaren terug opnieuw uitgevonden bij RTL 4 en kent het klappen van de zweep.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eva Jinek openhartig over ziekte na bevalling: 'Voelde me heel slecht'

Humberto verscheen aan tafel altijd netjes in pak. Daarom verraste tijdschrift Esquire de presentator donderdag met een speciale oeuvre-award voor zijn kledingstijl. "Het gaat niet alleen om de buitenkant, maar ook om hoe ik heb bewogen het afgelopen jaar", zei hij na afloop in RTL Boulevard. Bekijk de hele video hieronder. Meer over Humberto's terugkeer zie je vanavond in RTL Boulevard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore