Ga naar de inhoud
Entertainment

Harry Potter-regisseur vreesde iedere dag voor ontslag

Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint in 'Harry Potter' Beeld © Warner Brothers

Chris Columbus (66), de regisseur van de eerste Harry Potter-film, vreesde tijdens de opnames iedere dag dat het zijn laatste draaidag zou zijn, terwijl hij al successen als 'Home Alone' en 'Mrs Doubtfire' op zijn naam had staan. Dat vertelt hij aan 'Collider'.

"Als ik één ding fout zou doen, zou het klaar zijn"

Columbus was de regisseur voor de eerste twee delen van Harry Potter. "De eerste twee weken dacht ik eigenlijk alleen maar dat ik ontslagen zou worden. Als ik één ding fout zou doen, zou het klaar zijn", vertelt hij aan Collider.

Gelukkig voor de regisseur kreeg hij veel complimenten over het eerste deel, Harry Potter en de Steen der Wijzen. Daarom had hij bij het regisseren van deel twee ook meer plezier. "Daar had ik het gevoel dat ik iets meer van mezelf kon laten zien, omdat het nu oké was."

Harry
lees ook:
Harry Potter-ster Rupert Grint stelt dochter voor op Instagram

Toch werd Columbus na de tweede film vervangen door verschillende andere regisseurs. Zelf had hij graag willen terugkeren om het laatste deel weer in elkaar te zetten. Maar dat betekent niet dat hij het werk van de regisseur die de klus wél heeft gedaan, David Yates, niet kan waarderen. "Ik ben vooral dol op de laatste film. Ik vind die film briljant."

Bron: RTL Boulevard