Entertainment

Trijntje wil voor blije kerst in coronatijd zorgen met kerstalbum

27 november 2020 08:15 Aangepast: 27 november 2020 08:44
Beeld © ANP

Trijntje Oosterhuis (47) brengt vrijdag haar kerstalbum 'Wonderful Christmastime' uit. Nu de kerstdagen er dit jaar vanwege het coronavirus heel anders uitzien vond de zangeres het juist heel belangrijk om wat positiviteit te brengen.

"Dat was wel een uitdaging, maar het past er heel goed bij"

"Het is voor iedereen een hele moeilijke periode, maar muziek moet en zal altijd blijven klinken. Ook nu. Het klinkt misschien wat gezapig, maar ik had ook het gevoel dat ik het aan mijn publiek verschuldigd was om toch die plaat op te nemen en voor wat blijheid te zorgen", vertelt Trijntje aan het ANP.

De zangeres nam haar bigband-kerstplaat op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Het album staat vol met klassiekers als 'The Christmas Song', 'Sleigh Ride' en 'Baby, It’s Cold Outside'. "Dat bigband-geluid is helemaal mijn stijl en dit orkest is een van de weinigen die dat op dit niveau kan. Het was een geluk bij een ongeluk dat ze vanwege corona niet op tournee konden en de tijd hadden om een album op te nemen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Trijntje Oosterhuis brengt bijzondere ode aan kinderen

Trijntje koos ook voor nieuwere klassiekers als 'Wonderful Christmastime' (Paul McCartney) en 'All I Want For Christmas Is You' (Mariah Carey). "Dat was wel een uitdaging, maar het past er heel goed bij. Het knisperende haardvuur hoor je door de speakers heen."

De zangeres nam ook duetten op met een paar van haar goede vrienden. Zo doet Candy Dulfer mee en zijn ook Alain Clark, Jeangu Macrooy en Steffen Morrison te horen. "Ik wilde heel graag dat het een soort ‘Trijntje and friends’ werd. Dat er verbondenheid te horen is nu bijna niks mag."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Trijntje Oosterhuis zingt liedjes voor jóúw dierbaren

Wonderful Christmastime betekent ook Trijntjes terugkeer bij het legendarische jazzlabel Blue Note, waar ze negen jaar geleden voor het laatst een album bij uitbracht. "Dat is een super grote eer. In Amerika moeten ze toestemming geven omdat het wel binnen de jazznorm moet passen. Ze krijgen bij wijze van spreken honderden verzoeken per maand, dus ik ben er trots op dat ik terug ben."

Na vier jaar kersttournees langs kerken te hebben gedaan, was het idee om de grote zalen aan te doen met het orkest. Shows voor een groot publiek gaan niet lukken, maar aan een plan voor een livestream en voor optredens in hotels wordt gewerkt. "En we gaan het volgend jaar gewoon alsnog doen. Dat is het fijne aan een kerstalbum: je kunt elk jaar terugkomen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore