Ga naar de inhoud
Entertainment

Begrafenismedewerker ontslagen na selfie met lichaam Maradona

Beeld © EPA

Een medewerker van de begrafenisonderneming die verantwoordelijk is voor de uitvaart van voetbalheld Diego Maradona, is op staande voet ontslagen nadat bleek dat hij de kist van de Argentijnse superster had geopend om een selfie met hem te maken. Dit meldt 'The Mirror'.

"Walgelijk, echt walgelijk"

De Britse krant kreeg de foto in handen, maar besloot uit respect voor Maradona en zijn familie deze niet op hun website te plaatsen. De eigenaar van de begrafenisonderneming ontstak in woede toen hij lucht kreeg van het voorval, temeer omdat zijn werknemer ook nog eens twee duimen opstak op de foto. "Walgelijk, echt walgelijk. Ik heb er geen andere woorden voor."

Maradona
lees ook:
Maradona overleden: 'Hij was groter dan God'

'Pluisje', zoals de legende liefkozend genoemd werd donderdagmiddag (lokale tijd) begraven tijdens een besloten plechtigheid. Duizenden Argentijnen waren richting het presidentiële paleis in Buenos Aires gekomen om hun held een laatste groet te brengen, wat niet altijd goed verliep. De politie moest soms optreden tegen fans die binnen wilden stormen om Diego nog eenmaal te 'zien'.

Veel bekende sterren, zowel Nederlands als internationaal, hebben via sociale media laten weten diep geschokt en verdrietig te zijn om de dood van een van 's werelds beste voetballers.

Maradona overleden: 'Hij was groter dan God'

06:42