Entertainment

Gerard Joling is totaal de draad kwijt in I Can See Your Voice

26 november 2020 21:58
Beeld © RTL

Gerard Joling (60) gaat deze week de strijd aan in 'I Can See Your Voice'. Samen met zijn grote fan, de 29-jarige Melvin, probeert hij te ontdekken wie van de kandidaten er écht kan zingen. Als het ze lukt, wint Melvin 5000 euro. Zo niet wint de overgebleven 'slechte' kandidaat dit bedrag. Er staat dus een hoop op het spel. Let op: dit artikel bevat spoilers!

"Het is een enig programma, met een waardeloos panel"

Melvin weet al precies wat hij met het geld gaat doen. Zijn schoonmoeder is opgelicht en hij wil een deel van het geld aan haar schenken. Maar daarvoor moet hij eerst de nachtegaaltjes weten te onderscheiden van de valse kraaien.

De eerste ronde gaat het allemaal om de eerste indruk. Gerard heeft zo zijn vermoedens rond kandidaat 3, maar helemaal zeker is hij niet. "Ik laat me verrassen. Het is een enig programma, met een waardeloos panel", grapt de zanger. Melvin moet uiteindelijk de keuze maken en kiest voor kandidaat 3, tegen het advies van de panelleden in. Dit blijkt een verkeerde keuze te zijn, want zij kan juist heel goed zingen. Sterker nog, ze speelde als kind in de musical Annie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Danny de Munk kan wel door de grond zakken in I Can See Your Voice

In de volgende ronde moeten de kandidaten doormiddel van een lipsync performen. Op basis hiervan besluit Melvin dat kandidaat 4 het spel mag verlaten en dus niet kan zingen. En dat blijkt helemaal te kloppen. Want hij kan wel heel erg goed dansen, maar is vocaal gezien niet om aan te horen.

Geer, Melvin en het panel krijgen vervolgens twee stemmen te horen in een filmpje. Een van de deelnemers is kandidaat nummer 5. Na het beluisteren van haar stem is Gerard volledig de draad kwijt. "Wat was de vraag?" vraagt hij aan Melvin. Als hem nogmaals gevraagd wordt of nummer 5 kan zingen, giert hij: "Wat kan mij dat nou schelen?"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is waarom Ronnie even niet te zien is in I Can See Your Voice

Uiteindelijk moeten er twee kandidaten weg. Als eerste is het aan de beurt aan kandidaat nummer 1. Zij kan niet zingen volgens Melvin en dat blijkt ook wel als ze haar stem opzet. Als tweede kandidaat is nummer 2 aan de beurt. Dragqueen Legalicious kan wel degelijk een goede stem opzetten, wat Fred van Leer al die tijd al dacht.

Kandidaat 5 en 6 blijven daarmee over. Ook hiervan moet er eentje weg en de uiteindelijke overgebleven kandidaat moet een duet met Gerard zingen. Kandidaat 5 moet het spel voor het einde verlaten. En dat is maar goed ook, want zij kan allesbehalve goed zingen. Dat betekent dat kandidaat 6, Green Guy, in een duet met Gerard moet laten zien of hij kan zingen. Kan hij zingen, dan wint Melvin 5000 euro. Zo niet, dan wint Green Guy het geld. Gelukkig voor Melvin kan Green Guy wél goed zingen en dus gaat de Gerard Joling-fan met het beoogde bedrag naar huis.

I Can See Your Voice is elke donderdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore