Entertainment

'Familie Meiland casht €50.000 per aflevering Chateau Meiland'

27 november 2020 16:06 Aangepast: 27 november 2020 16:07
Chateau Meiland Beeld © Talpa/Wessel de Groot

Martien Meiland (59) en zijn gezin zijn het absolute kijkcijferkanon van SBS. Wekelijks lopen meer dan miljoen kijkers weg met de familie en dat heeft hen geen windeieren gelegd.

"Was het maar waar"

Met uitspraken als 'wijnen, wijnen, wijnen' en wat 'wat goed!', wist de flamboyante kasteelheer iedereen voor zich te winnen. Inmiddels is Martien een officiële BN'er met bijpassende Televizier-Ring en biografie. Ook heeft hij het salaris van een bekende Nederlander. In het radioprogramma Veronica Inside radio-dj laat Niels van Baarlen namelijk weten dat de familie naar verluidt zo'n €50.000 euro per aflevering zou krijgen.

"Met alles bij elkaar harkt Martien toch een miljoentje of drie binnen. Met die biografie, met het chateau, met alle tv-programma’s", vertelde hij in de uitzending. "Zij schijnen elke aflevering van Chateau Meiland voor €50.000 aan Talpa te verkopen."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Feest in huize Meiland: Maxime blaast 25 kaarsjes uit

De Meilandjes laten aan RTL Boulevard weten eigenlijk niet te praten over geld, maar dat de claim van Niels nogal overdreven is. "Was het maar waar", aldus de familie.

Voorlopig moet de familie even op rantsoen, want een nieuw seizoen is nog niet aangekondigd. Wel pakt SBS rond de feestdagen uit met vier speciale kerstafleveringen. Op 22, 23 en 24 december worden de kerstspecials uitgezonden met op kerstavond een dubbele aflevering. Het is nog niet bekend hoe de uitzendingen eruit gaan zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Niet wijnen, maar huilen: SBS gaat Chateau Meiland vervangen

Vorig jaar was in Kerst op Chateau Meiland te zien hoe de familie zich klaarmaakt voor alle feestelijkheden. Zo organiseerden ze een groot kerstdiner en werd het kasteel, waar de Meilandjes toen nog woonden, compleet gerestyled in kerstsferen. Inmiddels is de familie verhuisd naar Nederland. Voormalig huisvriendin Caroline is in ieder geval niet te zien in de special, al hoopt ze nog altijd op een verzoening.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Martien Meiland hard op weg om meest irritante BN'er te worden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore