Ga naar de inhoud
Entertainment

Freek de Jonge begaat pijnlijke blunder bij M

Beeld © M/Kro-NCRV

Freek de Jonge (76) was dinsdag te gast bij 'M', de talkshow van Margriet van der Linden (50). De cabaretier zat aan tafel om te praten over het overlijden van Corrie van Gorp (78), maar deed daar een bijzondere en onjuiste bewering.

"Wim Sonneveld zou zich in zijn graf omdraaien"

Tijdens het gesprek kwam ook de in 1974 overleden cabaretier Wim Sonneveld ter sprake. De komiek ligt begraven bij de Rooms-Katholieke Begraafplaats Buitenveldert, maar volgens Freek bestaat zowel het graf als de begraafplaats niet meer.

Freek
Lees ook:
Freek de Jonge maakt na 30 jaar comeback op het witte doek

Op social media wordt Freek dan ook op zijn vingers getikt, want zowel het graf als de begraafplaats zijn nog gewoon intact. 'Wim Sonneveld zou zich in zijn – nog steeds bestaande graf – omdraaien', schrijft een kijker.

Angela
Lees ook:
Angela de Jong heeft geen goed woord over voor 'volgepakte' talkshows

Freek heeft inmiddels zelf ook geageerd op de blunder. 'Tot mijn schrik lees ik dat ik me gisteren bij M vergist heb', schrijft hij op Twitter. Ook biedt hij zijn excuses aan. 

Marieke
Lees ook:
Marieke Elsinga betaalt zich scheel na verkeersblunder

Iemand die ook tekst en uitleg moest geven na een blunder was Angela Groothuizen. Zij beging eerder dit jaar een blunder met The Voice Senior.

Angela Groothuizen reageert op The Voice Senior-blunder

01:37