Entertainment

Hoger beroep Johnny Depp afgewezen

25 november 2020 22:54 Aangepast: 26 november 2020 07:12
Beeld © ANP

Het hoger beroep van Johnny Depp (57) in zijn zaak tegen de Britse tabloid The Sun is afgewezen. De rechter wees het verzoek af, meldt The Times. De krant noemde Depp in 2018 een vrouwenmishandelaar.

Op 2 november bepaalde de rechter in Londen dat onvoldoende is bewezen dat er in het artikel van de tabloid, waarin de acteur een "vrouwenmishandelaar" wordt genoemd, sprake is van smaad. Ook heeft Depp zijn ex-vrouw Amber Heard volgens de rechter wel degelijk mishandeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fans starten petitie: 'Johnny Depp terug in Fantastic Beasts'

Volgens de rechtbank is het beroep afgewezen omdat er geen "redelijke kans op succes" is. Depp moet 705.000 euro aan juridische kosten betalen aan News Group Newspapers, de eigenaar van de tabloid.

De 57-jarige acteur maakte op 6 november bekend in hoger beroep tegen het oordeel te gaan. "Het bizarre oordeel van de rechtbank weerhoudt mij er niet van om de waarheid te vertellen", schreef hij toen op Instagram.

Het huwelijk van Depp en Heard, die van 2015 tot en met 2017 getrouwd waren, kwam tijdens de zaak veelvuldig aan bod. De exen beschuldigden elkaar over en weer van mishandeling en ontkennen zelf gewelddadig te zijn geweest.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore