Ga naar de inhoud
Entertainment

Willeke Alberti vernederend tijdens rijvaardigheidstest

Willeke Alberti Beeld © ANP

Ouderen worden nog steeds gediscrimineerd in Nederland. Dat stelt Willeke Alberti (75) woensdag in 'De Telegraaf'. De zangeres doet daarom mee aan de overheidscampagne De waarde van ouder worden.

"Er zijn ook genoeg senioren die prima zelfstandig functioneren"

"Ik vind het bijvoorbeeld heel vernederend dat iedereen van 75 jaar en ouder een rijvaardigheidstest af moet leggen", aldus Willeke in de krant. "Natuurlijk snap ik dat er oudere mensen zijn voor wie zelfstandig autorijden niet meer verantwoord is. Maar er zijn ook genoeg senioren die prima zelfstandig functioneren. Betoon die mensen eens wat meer respect dan ze af te doen als uitgerangeerd."

Willeke
Lees ook:
Willeke Alberti: 'Ik werd verliefd op alle tegenspelers'

Voor de actie voor meer respect voor ouderen nam de zangeres onder meer een video op met haar 27-jarige kleindochter Estelle. "Met deze campagne laten we zien dat er heel veel senioren zijn die nog middenin het leven staan. Dat zijn wijze en interessante mensen waar jongeren nog heel veel van kunnen leren. Zoals de senioren ook weer heel veel kunnen opsteken van communicatie met jongere mensen. Het enige wat we daarvoor hoeven te doen, is openstaan voor elkaar."

Samantha
Lees meer:
Samantha Steenwijk maakte zich zorgen om Willeke Alberti in TMS

Willeke schitterde onlangs nog in The Masked Singer, een avontuur dat voor haar wel langer had mogen duren.

Willeke Alberti heeft 'absoluut geen spijt' van The Masked Singer

06:17