Entertainment

'Johnny de Mol bedreigd en gechanteerd door ex'

25 november 2020 02:09 Aangepast: 25 november 2020 17:24
Johnny de Mol en ex Shima Kaes

Johnny de Mol (41) en zijn vader, Talpa-oprichter John de Mol (65), hebben maandag aangifte gedaan van poging tot chantage. Ze zouden zich bedreigd en gechanteerd voelen met smaad en laster door de juridisch adviseurs van een ex-vriendin van Johnny, schrijft 'De Telegraaf' vandaag.

Afdreiging is een vorm van afpersing waarbij geen gebruik wordt gemaakt van geweld. Vaak gaat het daarbij om het dreigen met het onthullen van een geheim.

Volgens De Telegraaf is de ex in kwestie Shima Kaes, die vijf jaar geleden een relatie had met Johnny. Zij zou werken aan een biografie waarin ze intieme details over de familie en over haar relatie met de presentator zou willen delen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geen coronacrisis voor John de Mol: opnieuw rijkste BN'er

Twee juridisch adviseurs van Kaes zouden Johnny, John en Johnny's moeder Willeke Alberti via een deurwaarder hebben laten weten dat zij bereid was 'aantoonbaar bewijsmateriaal' aan hen over te dragen in ruil voor een financiële schikking. Daarbij zou de indruk zijn gegeven dat het imago van Johnny beschadigd zou worden als de familie niet betaalt, meent hun advocaat Peter Plasman. De advocaat van de familie noemt die actie in De Telegraaf 'een doorzichtige en ranzige poging om de familie De Mol geld af te troggelen'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Talpa onderzoekt persoon die zich online voordoet als John de Mol

RTL Boulevard sprak onlangs nog met Johnny over zijn tijd in quarantaine. Bekijk die video hieronder:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore