Ga naar de inhoud
Entertainment

Rafael van der Vaart openhartig over gezinsleven met zoon in Denemarken

Rafael van der Vaart Beeld © ANP

Damián, de 14-jarige zoon van Sylvie Meis (42) en Rafael van der Vaart (37), verliet afgelopen zomer het vertrouwde nest in Hamburg om definitief in te trekken bij zijn vader in Denemarken. Tegenover het 'Algemeen Dagblad' doet Rafael nu een boekje open over de hereniging. 

"Je moet er gewoon overal het beste van maken"

Rafael geniet momenteel van een rustig leven in Denemarken met zijn gezin, dat onlangs werd uitgebreid door de komst van zoon Damián. Een grote stap voor de 37-jarige sporter die, voordat hij neerstreek in het Deense Esbjerg, woonde in grote steden als Madrid, Hamburg en Amsterdam. "Ik ben de moeilijkste niet. Ik ben verwend geweest, maar ik ben niet van het zeuren. Je moet er gewoon overal het beste van maken", aldus de voormalig voetballer.

Rafael
Ook leuk:
Rafael van der Vaart deelt bijzonder vader-zoon moment

Het was zijn vriendin, Estavana Polman, voor wie Rafael naar de stad vertrok - aangezien de handbalster speelt voor de club Team Esbjerg. Ook de zoon van Rafael krijgt nu in Esbjerg de kans om zijn sportdroom waar te maken en in de voetsporen van zijn vader te treden. Al is Rafael wel voorzichtig: "Iedereen met een beetje kwaliteit kan hier tegenwoordig prof worden. Ik zie dingen waar je in mijn tijd meteen voor werd gewisseld. Damián was spits, maar nu meer een middenvelder met een goede techniek. Een rechtspoot ook, anders dan ik."

Sylvie
Lees ook:
Sylvie steekt loftrompet over Estavana: 'Ze helpt Damián goed'

Hoewel Rafael in eerste instantie dus voor de liefde naar Denemarken vertrok, voelt hij zich inmiddels helemaal thuis als huisvader in het rustige stadje. "Ik kan hier ook gewoon over straat. Niemand herkent me, op een paar Duitsers die op vakantie zijn na misschien", stelt hij. "Mensen mogen me aanspreken en aanraken. Zo ben ik altijd geweest. Maar het is ook wel lekker eens geen petje op te hoeven en met Estavana naar de bios te kunnen." Voorlopig zit hij dus helemaal prima in Denemarken. Of hij er over tien jaar nog steeds zit? Rafael: "Hoelang ligt aan Es. Voorlopig volgen we haar.’"

Het feit dat Damián nu in Denemarken woont bij Rafael, Estavana en zijn zusje Jazzlyn, voelt voor Sylvie dubbel aan. "Met het loslaten kan ik goed omgaan, maar een tweede lockdown vind ik heftig. Dat ik niet op vakantie mag, who cares. Maar dat je je kind niet kunt zien, daar gaat het echt pijn doen", zei ze eerder tegen RTL Boulevard. Bekijk de hele video hieronder.

Sylvie Meis vreest feestdagen zonder Damián door te brengen

01:48