Ga naar de inhoud
Entertainment

Douwe Bob staat stil bij zwaar jaar: 'Twee vaderfiguren verloren'

Douwe Bob Beeld © ANP

Met zijn nieuwe nummer 'Hold On' wil Douwe Bob (27) ouders van kinderen die gepest worden een hart onder de riem steken. RTL Boulevard sprak hem over de bijzondere track, zijn eigen jeugd en het verlies van zijn beste vriend, kunstenaar Steven Oprinsen.

"Hij was echt mijn wederhelft"

'Hold On' is geschreven met in gedachten een vriend van wie de dochter gepest is, iets wat volgens de muzikant 'het zwaarste is wat er is'. Douwe: "Logischerwijs breekt het hart van de ouder. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe pijnlijk dat is, om je kind zo te zien." 

Met het nummer wil hij laten weten dat het beter wordt, iets wat zijn moeder hem vroeger ook vertelde toen hij zelf gepest werd. "Het is een hart onder de riem voor de ouders én voor de kids", aldus de zanger.

Douwe
Lees ook:
Douwe Bob krijgt fikse boete voor illegaal optreden

Douwe werd vroeger zelf ook gepest, wat volgens hem te maken had met het feit dat hij nogal introvert was en alleen maar bezig met muziek. Daarnaast vertelt hij aan RTL Boulevard dat hij door de andere kinderen uit zijn klas werd getreiterd omdat hij een van de enige witte kinderen op school was. Zo deelt hij: "Je kan wel zeggen dat ik als kind zelf gediscrimineerd ben. Ik werd bijvoorbeeld buitengesloten van spelletjes (…) Je bent toch een beetje de vreemde eend in de bijt. Maar dat heeft me gebracht waar ik nu ben."

Onlangs verloor de zanger een van zijn beste vrienden: kunstenaar Steven Oprinsen, die als een vader voor hem was. "Het is een heel zwaar verlies", vertelt Douwe hierover. "Hij was echt mijn wederhelft." Muziek sleept hem door deze moeilijke tijd heen. "Ik heb twee vaderfiguren verloren: mijn vader en mijn beste vriend. Nee, dit is niet mijn beste jaar", aldus de singer-songwriter. 

Douwe
Lees ook:
Douwe Bob rouwt: 'M'n allerbeste vriend is niet meer'

'Hold On' is de eerste single van het nieuwe album van Douwe dat volgend jaar uit zal komen. Op de plaat staan nog meer liedjes die volgens de zanger mensen moeten steunen.