Entertainment

Nachtmerrie wordt werkelijkheid voor Kopen Zonder Kijken-koppel

24 november 2020 07:06 Aangepast: 24 november 2020 12:08
Kopen Zonder Kijken Beeld © Kopen Zonder Kijken

Door het zetten van één handtekening bij de notaris geven Kelly en Ricardo het team van 'Kopen Zonder Kijken' toestemming om een huis voor hen te zoeken, kopen én verbouwen. Een huis dat zij pas voor het eerst zien nadat de koopovereenkomst getekend is en zelf misschien nooit hadden gekocht...

"Ik ben wel een beetje geschrokken van de staat van het huis"

Kelly en Ricardo wonen met hun zoontje Noah in een eengezinswoning in Wassenaar. Met een tweede op komst zoekt de familie naar een huis voor de toekomst, alleen het maken van die grote beslissing verlamt hen. Het stel is al zo'n 1,5 jaar op zoek naar 'het perfecte huis', maar kan geen enkele woning vinden die aan al hun eisen voldoet. Een verbouwing ligt voor de hand, maar Kelly en Ricardo durven dit niet aan. "Eerste indruk is heel belangrijk voor ons. Anders ben je ons meteen kwijt en wordt het 'm sowieso niet", vertellen ze dan ook voor de camera.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Kopen Zonder Kijken-fan? Dit klusprogramma wordt nóg extremer

Dan ben je bij makelaar Alex en bouwkundige Bob aan het verkeerde adres. Bij hen kriebelt het juist om de sloophamer tevoorschijn te halen. Alex wil dan ook graag een ‘opknaphuis’ zoeken wat hen niet al te veel geld kost, zodat er genoeg overblijft om het droomhuis van Kelly en Ricardo te realiseren. En dat vindt hij.

Bob en Alex staan te springen en vinden het zelfs 'de allerleukste aflevering ooit', maar Kelly en Ricardo hebben minder vertrouwen in de verbouwing. "Het is een heel mooi huis, maar wij hadden dit zelf nooit aangedurfd", legt de zwangere Kelly uit als ze te zien krijgt wat ze zojuist gekocht heeft. "Ik ben wel een beetje geschrokken van de staat van het huis. Ik weet natuurlijk niet hoeveel budget er nog over is, maar hoop dat er genoeg is om alles te kunnen doen en niet dat de bovenverdieping niet gedaan kan worden. Ik denk dat er veel kosten gaan zitten in dingen die je niet ziet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kopen Zonder Kijken-kijkers walgen van 'gore' badkamer

Uiteindelijk zijn ze maar al te blij met de grote verbouwing. "Ik heb er echt geen woorden voor", vertelt Kelly met een grote glimlach na het zien van het eindresultaat. "Ik vind echt alles mooi."

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL4 en terug én vooruit te kijken bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore