Entertainment

Kopen Zonder Kijken-fan? Dit klusprogramma wordt nóg extremer

23 november 2020 13:45 Aangepast: 23 november 2020 13:51
Nicolette Kluijver Beeld © Moon Jansen

Een huis kopen zonder het ooit gezien te hebben; het klinkt te gek voor woorden, maar toch geven al drie seizoenen stellen Martijn Krabbé (52) en zijn team toestemming om een huis voor hen te zoeken, kopen én verbouwen. Vooral dat verbouwen vinden veel koppels nogal spannend. Daarom komt RTL nu met nóg een make-overprogramma: 'De Perfecte Verbouwing'.

"Dankzij de waanzinnige, bijna magische, VR-technologie worden de mooiste verbouwingen gerealiseerd"

In de huidige overspannen huizenmarkt is het vinden van een woning die aan alle eisen voldoet (hartje centrum, inclusief tuin op het zuiden), nog niet zo makkelijk. Daarom wordt er steeds vaker gekozen om de handen uit de mouwen te steken om zo alsnog dat droomhuis te creëren. Een groot struikelblok is echter dat veel mensen niet door 'platte' bouwtekeningen heen kunnen kijken. Maar wat nou als die bouwtekening door middel van virtual reality tot leven komt? Dát is precies waar het om draait in De Perfecte Verbouwing.

In het nieuwe RTL 4 programma worden huizen door middel van virtual reality omgetoverd tot ware paleisjes. Dankzij VR worden de deelnemers geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. De kijker krijgt maar liefst drie keer een oogstrelend eindplaatje te zien: twee keer in de ontwerpfase in virtual reality en één keer het daadwerkelijk uitgevoerde ontwerp.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Kopen zonder Kijken-fan? Australische versie is nóg dramatischer

Wekelijks gaan twee van de in totaal drie architecten de uitdaging met elkaar aan. Zij maken elk een ontwerp waaruit de deelnemers hun favoriet kiezen. Wiens ontwerpt wint? En, nog belangrijker, hoe mooi en 'perfect' wordt de verbouwing?

De presentatie is in handen van Nicolette Kluijver (36), die het geweldig vindt om het programma te mogen presenteren. "De Perfecte Verbouwing is een nieuw genre in mijn palet bij RTL", vertelt ze in het persbericht. "Ik hoop dat iedereen net zo gaat genieten als ik heb gedaan tijdens de opnames. Dankzij de waanzinnige, bijna magische, VR-technologie worden de mooiste verbouwingen gerealiseerd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nicolette Kluijver: 'Sta ik daar gewoon een potje te janken'

De Perfecte Verbouwing is vanaf woensdag 6 januari wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore