Entertainment

TVOH-kijkers moeten even wennen aan coronamaatregel voor Anouk

21 november 2020 10:22 Aangepast: 21 november 2020 10:31
Beeld © RTL

Het elfde seizoen van 'The Voice of Holland' is gisteravond goed van start gegaan. Ruim 2,3 miljoen kijkers zagen hoe de eerste audities de revue passeerden en hoe Jan Smit (34) aan zijn Voice-avontuur begon. Fysieke afwezige dit keer is Anouk (45). Zij was namelijk via een videoverbinding aanwezig, en dat is toch even wennen voor de kijkers.

"Als ik dan ook nog eens corona krijg, dan kan ik het zingen wel op mijn buik schrijven"

Tijdens The Voice of Holland zal Anouk niet fysiek in de befaamde rode stoel gaan zitten. De zangeres zit namelijk apart van de andere coaches in een zogenoemde 'quarantainer'. Om een lege stoel te voorkomen hebben de makers een groot LCD-scherm neergezet, waardoor Anouk de kandidaten én de coaches van de nodige kritiek kan voorzien.

De kijkers moesten wel even wennen aan deze constructie. Op Twitter vroegen enkele kijkers zich af waarom Anouk via een scherm te zien was en of ze wel live ging coachen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emotionele eerste aflevering TVOH dankzij Hanin

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Smit over Voice-avontuur: 'Heel anders dan ik gewend ben'

De reden voor deze maatregel is de ernstige astma van Anouk. "Als ik dan ook nog eens corona krijg, dan kan ik het zingen wel op mijn buik schrijven", zo legt ze in de eerste aflevering uit. Daarom zit de zangeres in een aparte ruimte waarbij ze beschikt over beeldschermen en speakers om zo de kandidaten te horen. Zolang zij niet op de rode knop drukt, zijn de beeldschermen uit. Zo ziet zij, net als de overige coaches, niet wie er op het podium staat.

Het elfde seizoen betekent ook de start van Jan Smit als coach. Hoewel Anouk er fysiek niet bij is, kan ze toch flink uithalen naar Jan. Hieronder zie je er alles over.

The Voice of Holland is elke vrijdagavond om 20:00 uur te zien op RTL 4 en terug te zien bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore