Ga naar de inhoud
Entertainment

Gerard Ekdom: 'Expositie The Rolling Stones bijzonder boeiend'

The Rolling Stones nemen vanaf vrijdag het Groninger Museum een paar maanden over. Volgens Gerard Ekdom (42) heeft het nog lang geduurd dat de band, die al bijna zestig jaar bestaat, het onderwerp is van een eigen expositie. "Ik denk dat iedereen wel een beetje fan is van de Stones", vertelt de Radio 10-dj en muziekkenner aan het 'ANP'.

"Ik vind dat als extreme beroepsliefhebber natuurlijk wel interessant"

Zo ook Gerard zelf, die misschien wel naar Groningen afreist voor de rondreizende expositie The Rolling Stones - Unzipped. "Ik vind dat als extreme beroepsliefhebber natuurlijk wel interessant. Ik ben vooral benieuwd naar de spullen van vroeger, zoals oude pakken en persoonlijke verhalen over hoe zij zelf terugkijken op bepaalde periodes."

De bijdrage die de Britse band aan de muziek heeft geleverd is volgens de dj enorm. "Ze hebben elk decennium wel een plaat uitgebracht en talloze bands geïnspireerd. Je had The Beatles en die waren braaf en toen waren daar The Rolling Stones. Dat klonk rauw en haast anarchistisch. Ik denk dat bijvoorbeeld de punk zonder de Stones langer op zich had laten wachten."

Gerard
lees ook:
Gerard Ekdom harkt nieuwe presentatieklus binnen

Ook dit jaar verscheen er een nieuwe single. "Ze zijn nog steeds relevant. Elke keer denk je: nou nu zal het toch wel klaar zijn? Maar toen was daar dit jaar Ghost Town en dat is echt een verdomd goed nummer. Hoe krijgen ze het voor elkaar?"

Gerard heeft de band meerdere keren zien optreden en dacht elke keer dat dat voor het laatst zou zijn. "Elke keer dat ze in Nederland zijn dan ‘moet’ ik weer, omdat het vast de laatste keer is dat ze komen. Maar nee, ze blijven maar op tour gaan."

Foutje:
lees ook:
Foutje: museum spelt naam Gerard Ekdom verkeerd

Dat de bandleden allemaal richting de 80 jaar gaan maar nog steeds rocken, noemt de dj een medisch wonder. "Keith Richards staat al veertig jaar op een dodenlijst, maar is er nog. Mick Jagger is nog steeds die performer en Charlie Watts is hoogbejaard maar ramt nog steeds op die pannen. Ik denk echt dat ze ooit in een doodskist van het podium afgaan."